Търся програма с която да мога,да редактирам документи които съм сканирал със скенера.И след като ги редактирам да ги отпечатя отново с новите редакции.Например документ с печат да променя текста , но печатът да остане.
Търся програма с която да мога,да редактирам документи които съм сканирал със скенера.И след като ги редактирам да ги отпечатя отново с новите редакции.Например документ с печат да променя текста , но печатът да остане.
Независимо с коя програма за обработка на изображения го направиш ( Photoshop, MS Paint, etc etc ) фалшифицирането на документи е наказуемо, преследва се от закона и при доказване се отнася до 8 години
Трябва ти т.нар. OCR software - софтуер за оптично разпознаване на текст, символи и пр.
Без колебание бих казал, че най-добрият от такъв тип работещ с кирилица е
ABBYY Fine Reader - ето ти линк с инфо: http://www.bmg.bg/bg/products/abbyy+fine+reader+pro+9.htm
Разбира се има и други, виж напр. в Download.bg.
а има и модели скенери, които се продават с такъв софтуер. Твоят не е ли такъв?
1.Dokmee-много практична
2.ABBYY FineReader Professional
3.Adobe Photoshop Album Starter Edition -много практична
За мен най-добре с печати се справя MS Office2003 !
перфектно ми разпозна и импортира печат - документа бе на български език- печата също.
Но наистина фалшификацията е наказуема
А стремялилисте да спазвате всичко което гласи закона.
Абе съвсем всичко едва ли, но и съвсем бос през лука не върви....Първоначално публикувано от Compare
Microsoft Office Document Imaging
С този тул от MS office се сканира идеално и бързо
разпознава целия текст без грешка
Само че като се пусне - трява да се сложи инсталационния дикс на офиса в cd/dvd че иска да си доинсталира някой фаилове
И мен ме вълнува този проблем. Интересуваме как с Microsoft Office 2003 става номера. Моя документ е в pdf формат. Искам да взема само печата с подписа и Header-a и да го сложа на друг doc файл.
Т.е. да изработиш документ с невярно съдържание - или по-просто - да изфабрикуваш фалшив документ, с който можеш да се опиташ (или пък наистина да стане) да купиш гаража на комшията....
Интересно ми е кой ще ти отговори тук, публично, разбира се!
И то баш па с Microsoft Office иска да го направи.