Искам да попитам какви са минималните изисквания за един компютър за да работi нормално Skype?
Става въпрос за hardware.
Искам да попитам какви са минималните изисквания за един компютър за да работi нормално Skype?
Става въпрос за hardware.
като вземем предвид, че skype има 3 функции: пренос на текст, пренос на глас и пренос на образ, можем да ги разделим така:
за писане - компютърът да върви и да има интернет
за глас - 500-600mhz процесор, 128mb рам, upload/download 256kbit/s (=20-30кбайта)
за видео - 500-600mhz процесор, 128mb рам, upload/download 56-128kbit/s (=5-10кбайта)
това са абсолютно най-слабите машини, на които съм пускал skype и резултатите са били ако не задоволителни, то поне търпими. колкото и да изглежда странно, че за глас трябва по-добър интернет, отколкото за видео, истината е такава - на човек не му пречи толкова накъсването на образа, колкото накъсването на звука...
за нормална и комфортна работа на скайпа е необходим малко по-бърз процесор (800-1000mhz) и upload/download 256kbit/s (=20-30кбайта)
Имам един компютър с I810 chipset .Процесора е Celeron na 433Mh!Дали ще работи добре, и ако не -какъв процесор може да се сложи на това дъно за да работи добре?Благодаря предварително за отговорите!
Минимум P3 -1GHz - всичко по-надолу няма да работи както трябва, а новите версии на програмат може да откажат и да се инсталират дори.
"For voice and video calls we recommend a computer with at least a 1GHz processor, 256 MB RAM and of course a webcam." - това е от страницата skype.
тц, в грешка сиПървоначално публикувано от Pat
споменатите от мен по-горе честоти са на в момента вървящи компютри, чиято единствена цел е skype, като преди това съм пробвал и процесори на 400 и 433, но с тях работата не вървеше
спорът за тези мегахерци (600 или 800 или 1000) стана малко академичен, защото така или иначе вървят по 10-15-20 лв, така че въпросът е по-скоро какво ще се намери (аз лично продавам в момента на 600 и 633... намеквам леко
P.S. slave, дай точно марката и модела
Не споря, но аз лично на селерон на 600 и WinXP не можах да го подкарам както трябва. Звука много накъсваше, а за видео въобще не става дума.
\\Добавено: Компютъра беше със 128Мб РАМ
След това му направих ъпгрейт - Сложих му П3 1Гхц и още 128МБ памет (общо 256) - сега вече скайпа си върви без проблем, при това не само звук , но и видео.
Един компютър може да работи със Skype, обаче като се говори за минимални изисквания трябва да се каже и каква ще е операционната система, и дали ще е пусната и някоя друга програма освен Skype. Според мене за Win98 минимума е 1Гхц и 256МВ RАМ.