Определяне на програмата, излозвана за създаването на архив
Имам данни на ленти и трябва да ги възстановя. Обаче не знам с каква архивираща програма са създадени, съответно какво да ползвам, за да ги прочета. Знам само, че сървърът е работил под Windows NT 4.0 и че е била външна програма, а не вградения NTBackup. Последният архив е от юли 2005-та, така че ще да е било нещо от преди това, вероятно дори от преди 2002-ра, тъй като тогава са започнали архивите. Лентите са DDS4 20 GB, устройството е Compaq SDT-10000 и е същото у-во, използвано за създаването им.
Има ли начин, имайки лентата, да разбера с коя програма е била създадена? Нещо като идентификатор, който да може да бъде прочетен?
Re: Определяне на програмата, излозвана за създаването на архив
Аз бих използвал UltraEdit или Lister в TotalCammander, за да отворя файла и да потърся някакъв маркер в началото на файла.
Ако файла е над 50МБ, внимавай с коя програма се опитваш да го отвориш - промерно с Notepad дори не трябва да си помисляш.
Цитат:
Първоначално публикувано от Shturak
Аз бих използвал UltraEdit или Lister в TotalCammander, за да отворя файла и да потърся някакъв маркер в началото на файла.
Ако файла е над 50МБ, внимавай с коя програма се опитваш да го отвориш - промерно с Notepad дори не трябва да си помисляш.
И аз точно на някакъв маркер се надявам, ама как да отворя файла, като това е архив на лента и файлове практически няма? На лента не се записва във вид на файлове, а "потоци" (streams) така че няма как да ползвам програмки от рода на UltraEdit, или поне това е което аз знам, може и да греша.
Samo izstel v tymnoto, opitaj da razbere6 s kakvo e bilo okomplektovano ustrojstvoto-naj veroqtno e da e to4no tazi programa...osven tova bi trqbvalo da se zapisva sys opredeln format kojto da moje6 da pro4ete6 i s po novi versii i ot drug proizvoditel.