Не мога да запиша аудио диск
Проблемът ми е следния :не мога да запиша аудио диск -диска е набразден,но фактически без съдържание.На PC-то ми излизат като фаилове от 1 KB,а CD-playera не го чете.Пробвах и с Nero и с Ashampoo,но резултата е абсолютно същия...А иначе други дискове мога да записвам.Много ще съм благодарна ако някой ми помогне,благодаря предварително.
Re: Не мога да запиша аудио диск
Ако записваш 1:1 - т.е. правиш копие на аудиодиск с Неро-то, избираш CD Copy.
Ако искаш да си запишеш няколко песни от различни аудио дискове - т.е. да си направиш компилация, първо сваляш избраните песни във WAV формат от менюто Extras -> Save Track (или натискаш F9), след това даваш New -> Audio CD, от десния прозорец намираш wav-овете, които си свалила вече, маркираш ги всичките и ги провлачваш в левият прозорец. След това избираш иконката за запис и печеш CD-то.
Ами аз не се изразих правилно май.Искам да запиша аудио диск с песни от моя компютър,но нещо нямах успех....
В такъв случай процедурата е следната:
Nero - > New -> Audio CD, от десния прозорец намираш песните и ги провлачваш в левият прозорец. След това избираш иконката за запис и печеш CD-то.
Песните трябва да са в някой музикален формат от рода на WAV, MP3 и/или ако имаш инсталирани съответните plug-ins за Неро - FLAC, APE и т.н.т.
Тези.които аз искам да запиша не са от 1 KB,напълно нормални си песни в MP3 формат,не са качени от аудио дискове.Имах предвид че когато диска "уж" е записах фаиловете са по 1 KB
Това не са файловете, а само инфо за траковете - защото в случая говорим за Audio CD, което си записала. Можеш да си го слушаш на РС-то със WinAmp, Windows Media Player или с която й да е програма, която може да просвирва Audio CD-та.
Сложи някой друг аудио CD диск в РС-то ти (без значение дали записан или фабричен), и ще видиш същите файлове по 1к.
Ако искаш да запишеш МР3-ките от РС-то пак като МР3-ки на един диск, тогава процедурата е малко по-различна (процедурата, която ти описах по-горе е за запис на Audio CD, което да върви на всеки нормален CD плеър).
Nero - > File -> New - > CD-ROM (ISO) -> New - > от десният прозорец провлачваш МР3ките във левия прозорец, след това кликваш върху иконката за запис и запиваш CD-то.
Наистина съм ти много благодарна за подробните обяснения,но пак не става.Всичко си го правя както трябва-избирам си "направи аудио диск" ,избирам си песните,които са в MP3 формат,натискам да се записва,уж всичко е нормално,изписва ми че записването е успешно,не ми се появяват никакви грешки,проверяването на данните на диска също ми казва ,че е успешно.Когато отворя съдържанието на диска с компютъра си е пак същото -песните са по 1 KB и дори имената не им ги пише....А иначе PC-то ги чете ама това не ми трябва...Когато го пусна на CD-player не го чете....Направо съм се побъркала....
A имаш ли въобще някакъв записан от теб или от друг, диск който плеара ти чете?
Цитат:
Първоначално публикувано от elii4o
Когато го пусна на CD-player не го чете....Направо съм се побъркала....
На каква скорост записваш? Какъв ти е CD плеъра?
А под Windows, коя програма ползваш (освен че директно цъкаш на диска) за плейване на CD-то? WinAmp, Media Player или ?
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
A имаш ли въобще някакъв записан от теб или от друг, диск който плеара ти чете?
Има да ,само че не записани от мен.
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
На каква скорост записваш? Какъв ти е CD плеъра?
А под Windows, коя програма ползваш (освен че директно цъкаш на диска) за плейване на CD-то? WinAmp, Media Player или ?
Записвам на най-ниската скорост -мисля чe e 8ма.Ами използвам Winamp.
A дисковете съм ги пробвала на 2 playera-единия е LG ,а другия е в кола и е Sony
Хайде бе хора....някой може ли да ми помогне,че го закъсах.....моляяя хаха
Задължително условие, за да се чете Аудио диск в плеър, е диска да бъде затворен (финализиран) - не забравяй да цъкнеш тази опция в менюто.
В момента на създаване на Аудио диск, твоите песни се преобразуват в друг формат. Структурата на Аудио диска е такава, че в компютър се виждат само тези файлове от по 1КБ, а самата информация остава скрита (в експлорера де). Но тя си е там, не се притеснявай. Щом всичко при записа е било ОК, най-вероятно не е затворен диска и затова се плейва от комп, но не и от плеър.
Успех
Изключително много съм ти благодарна,че ми каза! :)