,който може да ви се стори смешен, но все пак! Та по същество: вреден ли е режима "stand by" за ксмпютъра, или не?
Благодаря на всички отзовали се!!!
,който може да ви се стори смешен, но все пак! Та по същество: вреден ли е режима "stand by" за ксмпютъра, или не?
Благодаря на всички отзовали се!!!
Ако вредеше , нямаше да го сложат в операционната система. Друг е въпроса ,че докато си в режим на изчакване компа на практика си работи и един по-сериозен токов удар има шанс сериозно да му навреди особенно ако си с някое елементарно захранване.
Ако е активирано от BIOS "S3" power standby type почти всичко не работи - хардове, процесори, видео, перки и прочие! Подхранва се само съдържанието на RAM-а. Предполагам захранването и дъното продължават да са "заплашени"Първоначално публикувано от stenly
Така или иначе, адски удобно, особено зад UPS.
Абсолютно вярно е за "S3". По принцип никога не е лошо да има един UPS между компа и любимото ни енерго. Случвало се e софтуера на моя UPS да ми прати на ден по 10 мейла и да ми се хвали ,че е пускал ток от батерията![]()
Аз съм го активирал от "Properties" . Като изключи, не чувам нищо. Иначе съм сложил специален предпазващ контакт, ксйто определено върши работа, но все пак не е UPS.
Вреден е , колкото и минимално да се ползва дънната платка по време на стендбай, всеки път когато го пуснеш да се събуди системата е под стрес защото се стартира всичко отново, колкото повече цикли имаш на стендбай/събуждане толкова повече се износват харда и всички компоненти на системата.
По добре си го дръж включен отколкото да го заспиваш/събуждаш по 3-4 пъти на ден
dash, то и когато си работи уиндоуса пак си приспива дисковете и най-малкото обръщение към тях ги събужда. Така, че според мен си е едно и също.
Stenly - ами то си е твоя отговорност да влезеш първо в Power Management и да си смениш опциите (Sleep/Hybernate) които не напразно са настроени така, иначе как ще идеш да си купиш нов компютър след време![]()
Аааа, да прав сиТака е. Ам трябва да помагаме на ората да си продават техниката като я купуваме. Пък и то като се замисля , повече от една година не съм държал диск на компа си
![]()