Как може да прехварля информацич от един на друг компютър с различни ОС
Така значи по скоро се интересувам как ства мрежата между лаптоп и РС настолно като са с резлични ОС защото си мисля, че това ще е най-лесно. Ако се сещате и за други варианти можете да ми предложите Защото на старото РС имам много информация и искам да си я прехвърля на лаптопчето. Благодаря предварително.
Re:Как може да прехварля информацич от един на друг компютър с различни ОС
Презаписваеми дискове, Флаш памети, по мрежата - връзка със кроснат кабел или през рутер.
вариант 1 - мрежа без посредничещо устройсто. ползва се кръстосан лан кабел, мушнат директно в мрежовите портове на компютрите
вариант 2 - мрежа с посредничещо устройство:
а) с hub. надали би опрял дотам, защото хъбове вече няма, но специфичното при тях е, че пак се ползва кръстосан кабел
б) с рутер или суич
- с рутер. прав мрежов кабел за всеки от компютрите, всеки пъхнат в етернет порт на рутера. НЕ WAN-a!
= със суич. прав мрежов кабел за всеки от компютрите, всеки пъхнат в етернет порт. при суичовете WAN няма, така че нямаш възможност за грешка
вариант 3 - безжично. повечето лаптопи имат безжичен, но за компютъра ти трябва допълнително устройство, което ти най-вероятно нямаш, така че вариантът е слабовероятен
варинат 4 - физическо пренасяне:
а) на дискове. трябват ти дискове и записваща програма
б) на флашка. трябва ти флашка и USB порт :)
надявам се, че съм бил изчерпателен ;)
Мерси! Предполагам, че ще пробвам директната връзка. А като стана въпрос за рутер аз имам такова нещо и се сетих че не знам как се слага парола на безжичния интернет, та ако може някои да ми помогне ще съм много щастлив. :)
Производител и модел на рутера? Ако си на БТК през сайта им!
Linksys Compact Wireless-G Broadband Router
Ако си със стандартния софт на рутера по подразбиране адреса за достъп е 192.168.1.1( ако не е променян) Това го пишеш във браузъра. Ако не е променяна паролата и името са - admin. Отиваш на страницата Wirwlwss>Wirwlws Security и там си настройваш.
http://s2.hubimg.com/u/518297_f520.jpg
Ако са пипани настройките трябва да видиш какво IP ти раздава.