Здавейте имам една база данни .gdb. По какъв начин мога да я разчета и да си разпечатам информацията от нея?
Благодаря предварително за помощта![]()
Здавейте имам една база данни .gdb. По какъв начин мога да я разчета и да си разпечатам информацията от нея?
Благодаря предварително за помощта![]()
можеш ли да ми обясниш как точно, защото за пръв път ми се налага да работя с тази програма![]()
Трудна работа. Особено ако има и парола, което е най-вероятно и ти не я знаеш. Трябва да се инсталира SQL сървър, може и Firebird /безплатен е/ , Намираш си IBExpert, свързваш се с базата и оттам можеш да си правиш заявки и да разпечатваш на принтер. Но не може да се обясни накратко как става. Успех!
паролата я знам, но ми дава някаква грешка при свързването с базата данни, а информацията вътре ми трябва задължително :|
Инсталира ли си вече Firebird ?Първоначално публикувано от gimli
Ако си инсталирал Firebird, следващаята стъпка е да инсталираш IBExpert.
С IBExpert можеш да отвориш базата данни file.gdb и да разгледаш цялото и съдържание по таблици.
С IBExpert вероятно може да се принтира, но аз не съм гоправил и не мога да гарантирам, обаче със сигурност може да се разглежда съдържанието на всички таблици, да се изпълняват SQL заявки ..
Ако информацията не е секретна и базата не е огромна, може да ми я прятиш на Stefan7110@gmail.com , да видя какво може да се направи. Иначе търси някой да ти помага. Оттук май няма да стане.
Благодаря на всички за помощтаС по-стара версия на firebird i IBexpert се отвори
![]()