Легален софтуер Windows XP ,Corel X4?
Здравейте,
Закупих си Windows XP-Про от Германия /27ЕУРО/,беше ми изпратен с номер и лепенка за компютъра.Регистрацията мина успешно също и валидацията на номера.Работи перфектно и се ъпдейтва.
Скоро ми изпратиха и Corel X4 от Щатите за 159$ също с номер /на диска пише non for sale in EU/.
Всичко е за домашна употреба.
Искам да попитам според Вас всичко редовно ли е защото чух и други мнения?
Благодаря.
Re:Легален софтуер Windows XP ,Corel X4?
Този Уин който си купил от германия на тази цена имайки в предвид наблюденията ми със сигурност е branded OEM - Dell, FS, HP. Ако имаш съответния компютър за който е брандиран - ок. Небрандираните OEM са с холографски диск и струват повече. Но освен това ще ти трябва и фактура за да ти стане легален. За корела обаче положението е неспасяемо - то си пише ясно - "Не за продажба в Европейския съюз".
Ok DELL той си е за Делл,Корела си е купен от Щатите той и лаптопа е от там.
Сега остава да си осигуриш фактура за Делл-а в която е описано, че е продаден с Уин. Корелът обаче освен че не може да се продава извън САЩ не може и да се ползва извън САЩ. Тоест - може, но лиценза не важи. Интересно е другото - след като не важи за ЕУ и не може да се продава там, дали важи за non-EU - Турция например :)
Ок мерси,ще го имам в предвид.
Цитат:
Първоначално публикувано от Tommorow
Сега остава да си осигуриш фактура за Делл-а в която е описано, че е продаден с Уин. Корелът обаче освен че не може да се продава извън САЩ не може и да се ползва извън САЩ. Тоест - може, но лиценза не важи. Интересно е другото - след като не важи за ЕУ и не може да се продава там, дали важи за non-EU - Турция например :)
Ф-ра се пази 5 г . После да го духат проверяващите.Има си закон за счетоводството.
Цитат:
Първоначално публикувано от kris11
Ф-ра се пази 5 г . После да го духат проверяващите.Има си закон за счетоводството.
Вярно, но не съвсем, щото:
"3.Когато сроковете за съхраняване на счетоводните документи са изтекли преди да е извършена данъчна ревизия, документите не се унищожават, а сроковете им за съхранение се продължават до извършването на такава.
..
6.Преди унищожаване на носителите на счетоводна информация е необходимо да се осигури запазване на съществената информация, съдържаща се в тях.
"
Знаеш ли колко много солидни акта са написани с тази уловка?
Пак благодаря за отговорите.
Бях писал ,че са за лично ползване.Документите си ги пазя в кутиите със серийните номера.Просто ми писна от бъгави версии в БГ.За мен са си легални ,защото са оригинални програми.Получавам си ъпдейти и са ми приети онлайн регистрациите/вече 3 месеца/.А дали ще ми ги признаят в БГ явно е друг въпрос/аз май това и питах де/.Попаднах на различни мнения дори на запитване от БГ ,на което от Корел директно отговарят ,че биха изпратили програмата до БГ и директно.
:Drinks: