Ima li MS Access for developers
Zanimavam se s DB na Access i mi triabva sredstvo, s koeto da moga da razprostraniavam baza danni na Access bez na klientskia PC da ima instaliran Office i po-specialno Access. 4el sum, 4e imalo Office for Developers, s koito mojelo v .mdb ili drug format file da vliza i ma6inata na Access. Ako niakoi e 4uval ili znae link kude moga da go izteglia da pi6e.
Пусни си web interface през ODBC.
Ne sum se izrazil pravilno. V na4aloto na 6ega napravih vurhu Access edna programka s vgradenia VB za edno GP priatel. Leka poleka ia raz6iriavah i tia vze 4e izleze dobra. Horata po4naha da ia haresvat i da iskat da ia instaliram i na tehnite PC-ta. Problema ne e nikakuv ako imat Ms Access na PC-tata si. Togava i dvata .mdb files - programata i DataBase gi pravia na exe s WinAce i gotovo. No ako naimat Access ili versiata mu e razli4na triabva da ida na miasto i da instaliram i Access i tn. 4etoh na foruma na Access 4e imalo variant samia Access da vleze v .mdb file i da se izpolzva na drugia PC s "MsOffice for developers". Tova mi triabva. Da izkaram malko pari ot prodajbi. Ne mi se igrae da ia pravia na C++ ili PowerBuilder i drugi podobni.
Все тая. Дали ще е web interface или "edna programka s vgradenia VB", пак можеш да ползваш ODBC. По този начин няма нужда да инсталираш Access.
Естествено, ще се наложи да пренапишеш малко от кода и да добавиш връзки към базата, но няма проблем да стане.
Имаше преди една redist-версия на Access само ядрото "Access Anywhere" ако не се лъжа... Сега не знам вече как е с AccessXP, и нали минах на Paradox [;)]
Access, Paradox, Informix, MySQL...bla-bla
Има Oracle всички останали.
Btw в петък официалният сайт на MySQL даваше дата аксес ерор - не можеше да се конектне за DB Server-а.
;-))))
Oracle не е за простосмъртни и пари струва [:)] много пари [:)][:)][:)]
Interbase - ima free versiq Firebird na www.sourceforge.net. 3 MB executable. I e baziran na code ot BOrland - garanciq za kachestwo gore-dolu
Estestveno 4e Oracle9[:-angel] e moje bi nai-dobroto, a i moje bi DB2-IBM. No zavisi ot proekta za koito stava vupros. Ako e za corporate proekt 6te e suotvetno i s mo6na DB, a i parite sa dosta[}}:-|>>]. A za 4astna razrabotka za edini4ni slu4ai za hora s PC 486,MMX,k5 i k6 dori moje da sa i bez CD, za koito 50lv sa mnogo iaki pari [:-ashamed]i M$Access si vur6i stra6no dobra rabota.