Изчезнала изформация от дял?
Здравейте! Надявам се някой да може да помогне, защото не намерих никаква информация точно за моя проблем.Проблема е следния: с WINDOWS 7 Ultimate съм и днес след съобщение за потенциално опасен софтуер и премахеането му от системата, компа се рестартна и за моя изненада след влизане в локален диск D ми изписва, че диска е празен а от свойствата на диска ми съобщава, че има 50gb свободни от 350gb., т.е. информацията е там, но като вляза в него го показва като празен. Диска е разделен на 3 дяла. С локален диск E няма никакви проблеми всичко си е там. Някой има ли идея как може да се възстаниви информацията която всъщност си е там , но не се вижда. Предварително благодаря за отговорите ви!
Re:Изчезнала изформация от дял?
Ами да мисля, че беше троянец. Преиснслирах веднага след това, но нямаше промяна при D-то.
Ако информацията ти е важна, носи го някъде за въстановавяне, макар, че след като си преинсталирал...
Информацията не е толкова важна, просто една не малка колекция от филми, но както и да е. Ще си поиграя още малко и направо му давам формат. Мерси за мненията.
отвори winrar и влез през него в D-то, пиши дали виждаш съдържанието.
Знам знам, смешно звучи, не, не съм пил, нито пушил.
През Partition Magic се вижда съдържанието на диска. Сега проврих -вижда се и през winrar. Да не би да имаш някаква идея?
имам да, пак налудничава! :))
Триеш файловете един по един с winrar, после от кошчето ги дърпаш към десктопа и си готов. Първо направи опит с един незначителен файл, изтрий го, иди в кошчето и го влачи към деска.
Работата трябва да стане и то само при условие, че имаш достатъчно място на С. Най на края, след цялата акробатика форматираш D-то и връщаш всичко на място.
Но и провери, за вируси все пак, не е лошо и да пуснеш един тест на диска.
Пробвах по този начин с няколко снимки и mp3-ки, но не се получава след катоги провлача от кошчето на декстопа не се виждат изобщо. Благогаря за съвета все пак.
Абе да не са скрити?, наскоро имах такъв вирус при един клиент, и се оправи с доста малко работа, я провери все пак?
вирусче сигурно...
Сложи диска като втори на друга система. Там би следвало да се вижда реалното съдържание на D.
Почисти заразения диск като хората.
Цитат:
Първоначално публикувано от fXOrange
отвори winrar и влез през него в D-то, пиши дали виждаш съдържанието.
Знам знам, смешно звучи, не, не съм пил, нито пушил.
Не е смешно,всичко си е много вярно. Архиваторите са едни от най-добрите файлови не точно менаджери, но ти показват всичко в директорията и надолу по дървото.Кофтито е че не могат да променят атрибутите.
Просто не се съобразяват с атрибутите на директориите и файловете.
Едно време имаше много хубави Дос менаджери, но се изгубиха през Прозорците.
А сега ще се пробвам да помогна.
Затвори всички Експлорери, отиди в Control Panel-> Folder Options. Когато ти се отвори ,кликваш на вторият таб View , намираш "Hidden files and folders" ,маркираш "Show hidden files,folders and drives" и плющиш де що видеш Apply в този таб.Затваряш го и отваряш експлорера и у-во Д. Би трябвало да си виждаш файловете и папките с не много наситен цвят защото са още скрити. Натискаш CTRL+A,десен бутон, Properties и отмаркирваш Read-onle и Hidden .После Apply и ОК и сегаби трябвало папките и файловете да са с пак същите икони.
Ако това не стане,можеш да се развъртиш с ДОС командата ATTRIB, макар че за тебе не е препоръчителна.
Друг начин е сваляш си Hiren'sBootCD 10.5 и нагоре, монтираш го или го пишеш на диск,ако нямаш auto-run стартираш файла Windows Menu.cmd, отваря ти се нов прозорец, от там Menu->Browsers->ERD EXplorer, стартираш, Yes и те се отваря експлорера,у-во Д,Натискаш CTRL+A,десен бутон, Properties и отмаркирваш Read-onle и Hidden . Сега натискаш бутона Set Child Attributes и пак и отмаркирваш Read-onle и Hidden . OK->Apply-> OK и харда би трябвало да почне да стърже като луд. Когато се успокои, би трябвало всичко да се е показало.
Ако така не стане,печеш Hiren'sBootCD, бутваш от него, и чакаш да ти покаже менютата от 1 до не знам си колко, но пак трябва да стартираш ERD EXplorer и пак по същият начин работиш, но мисля че е препоръчително с по-малко на брой папки и файлове да маркираш за едновременна обработка.
Успех !
Не мога да разбера , защо му давате такива съвети
най-простото което трябва да направи :
1 Hiren boot Cd
2. Бътва от него
3. Избира Partition tools
4. Acronis ........
5. Влиза в Акронис - десен бутон на дяла и Recover
Много благодаря на всички отзовали се за съветите. Проблема се оправи от опциите за папките по съвета на sad sack-първия вриант. Наистина бяха скрити. Форума е много полезен. Още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички.