Програма за алармиране с IP camera
Имам IP camera - Foscam FI8918W (или нейно менте). Въпроса ми е как да направя така, че примерно при засичане на движение компютъра ми да издава звуков сигнал или да излиза съобщение или нещо подобно? Става дума това да стане в локалната мрежа.
Имате ли идея за някаква програма, която може да прави това? Гледам тука някакви Blue Iris, Hidden Camera 250... някой може ли да каже нещо по въпроса?
Re:Програма за алармиране с IP camera
Цитат:
Първоначално публикувано от SET_time
Имам IP camera - Foscam FI8918W (или нейно менте). Въпроса ми е как да направя така, че примерно при засичане на движение компютъра ми да издава звуков сигнал или да излиза съобщение или нещо подобно? Става дума това да стане в локалната мрежа.
Имате ли идея за някаква програма, която може да прави това? Гледам тука някакви Blue Iris, Hidden Camera 250... някой може ли да каже нещо по въпроса?
Горе долу знам почти всичко по въпроса, така че питай конкретно.
WebcamXP - само новата версия трябва да работи с ИП камери.
Благодаря на всички за отговорите!
Конкретния проблем (как да издава звуков сигнал при аларма) го реших лесно, просто във Firefox не се вижда опцията, защото софта на камерта е различен за IE и Firefox, мисля че е заради Актив X.
Но има нещо друго интересно, дадох на камерата да праща по FTP. Направих локален FTP сървър с FileZilla и дадох на камерата да праща там. Интересното е че на 5-6 опита да прати снимка само 1 успява, а на останалите опити сървъра дава грешка 331 Password required for user. Ако някой има идея защо е така? Камерата е свързана към рутер, а на РСто има ZoneAlarm.
Като гледам каква "система за виденаблюдение" си сътворил, лошо ми става :)) Дано да не пазиш с нея нещо важно, макар, че когато някои даде 200 лв за камера, се предполага, че пазения обект му е важен...
Та така, така си описал, има много слаби звена в системата. Примерно FTP с FileZilla :) PC с Виндовс и ZoneAlarm....
Ако искаш нещо стабилно, може да вземеш един IP DVR(не са чак толкова скъпи). Другия вариант е ако имаш стар компютър, от него да си направиш DVR. Правил съм IP DVR на линукс и много добра работа ми вършеше ;)
Дори и да купиш един PC втора ръка, пак няма да е кой знае какво - за 100-тина лв може да намериш машина която да ти върши работа...
Всичко всичко друго са компромиси, които в един момент ще си кажат думата(обикновено точно когато не трябва)...