Резултати от 1 до 5 от общо 5

Програма за алармиране с IP camera

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Програма за алармиране с IP camera

Имам IP camera - Foscam FI8918W (или нейно менте). Въпроса ми е как да направя така, че примерно при засичане на движение компютъра ми да издава звуков сигнал или да излиза съобщение или нещо подобно? Става дума това да стане в локалната мрежа.
    Имате ли идея за някаква програма, която може да прави това? Гледам тука някакви Blue Iris, Hidden Camera 250... някой може ли да каже нещо по въпроса?

2.  

3. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Re:Програма за алармиране с IP camera

Цитат Първоначално публикувано от SET_time
    Имам IP camera - Foscam FI8918W (или нейно менте). Въпроса ми е как да направя така, че примерно при засичане на движение компютъра ми да издава звуков сигнал или да излиза съобщение или нещо подобно? Става дума това да стане в локалната мрежа.
    Имате ли идея за някаква програма, която може да прави това? Гледам тука някакви Blue Iris, Hidden Camera 250... някой може ли да каже нещо по въпроса?
    Горе долу знам почти всичко по въпроса, така че питай конкретно.

4. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

WebcamXP - само новата версия трябва да работи с ИП камери.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Благодаря на всички за отговорите!
    Конкретния проблем (как да издава звуков сигнал при аларма) го реших лесно, просто във Firefox не се вижда опцията, защото софта на камерта е различен за IE и Firefox, мисля че е заради Актив X.

Но има нещо друго интересно, дадох на камерата да праща по FTP. Направих локален FTP сървър с FileZilla и дадох на камерата да праща там. Интересното е че на 5-6 опита да прати снимка само 1 успява, а на останалите опити сървъра дава грешка 331 Password required for user. Ако някой има идея защо е така? Камерата е свързана към рутер, а на РСто има ZoneAlarm.

6. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Като гледам каква "система за виденаблюдение" си сътворил, лошо ми става Дано да не пазиш с нея нещо важно, макар, че когато някои даде 200 лв за камера, се предполага, че пазения обект му е важен...
    Та така, така си описал, има много слаби звена в системата. Примерно FTP с FileZilla PC с Виндовс и ZoneAlarm....
    Ако искаш нещо стабилно, може да вземеш един IP DVR(не са чак толкова скъпи). Другия вариант е ако имаш стар компютър, от него да си направиш DVR. Правил съм IP DVR на линукс и много добра работа ми вършеше
    Дори и да купиш един PC втора ръка, пак няма да е кой знае какво - за 100-тина лв може да намериш машина която да ти върши работа...

Всичко всичко друго са компромиси, които в един момент ще си кажат думата(обикновено точно когато не трябва)...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. HD Web CAMERA до 40 лв.?
    От soon във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 2
    Последно: 31-05-13, 12:58
  2. web camera
    От bojin1 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 10-02-08, 22:47
  3. ТЪРСЯ ПРОГРАМА ЗА ЗАПИС НА ВИДЕО ОТ WEB CAMERA
    От bukke във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 16-02-06, 23:12
  4. WEB CAMERA
    От CCCP_FAN във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 07-06-04, 02:03
  5. Web camera no da ne e USB !!! ???
    От s01o във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 30-07-03, 08:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе