ATAPI-CDROM:........... - трябва да отиде на 1-во место
Преглед за печат
ATAPI-CDROM:........... - трябва да отиде на 1-во место
Според мен онова съобщение на Ubuntu-то за грешка е при опит да се стартира Windows приложение. Ако се инсталира wine, веднага ще стане ясно.
Но пък е ясно, че автора на темата си няма не само хабер, но май и не се и сеща, че може да качи някой и друг екран от проблема с грешката, както и от опита му да зареди системата от оптичния драйв - за мен това е проблемът!
В момента сме на прожекцията на филма "Докторе, боли ме зъб, ама ти ми кажи кой, щото си ти си доктора!"
Отделно с това:проблемът няма да се реши, а ще се заобиколи. Ако инсталиционният диск на djekitooo13 наистина е ОК, то трябва да е ясно 1:1, че лаптопът е настроен да зарежда от оптичния драйв. И ако наистина не зарежда - лаптопът е за сервиз.Цитат:
Първоначално публикувано от dudi4ek
emos - добра логика! Като да добавя, че и флашка да направи, ако пак не е настроено първото стартиращо устройство - няма да стане. Освен, ако не е на късмет да е флашката!
Аз лично никога не бих сменил Ubuntu с Windows.
peterstamov ти е дал двете правилни решения...едното с биоса,другото с F12...
Програмите които опитваш да инсталираш с какви разширения са?
За Windows са ".exe", а за Ubuntu задължително трябва да са ".deb"...ако се опитваш да инсталираш Windows-ки програми директно в Ubuntu е нормално да ти даде грешка...все пак това са две коренно различни OS...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1346095140[/time]_________________________________________________Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
Ей хора, май го излъгах!Вмомента започна няква процедура и ще видим ква е!Излъгах го едновременно с двд и с флашката.Постоянно ми иска нещо и като менкам диска с флашката прави някви чудесии.Ай дан го урчасам ,ще ви пиша кво е родило.........мож да е уиндоус 9.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1346093366[/time]_________________________________________________
Направо полудя ейсърчето!