Клавиатурата пише сама :)- как да я оправя
Момчета,имам нова по USB клавиатура,която започна да си "чука" символът "q-qqqqqqqqqqq" когато си иска.Сложих една стара,калена в битки(жената ме е налагала с нея),но работеща перфектно PS/2-пак същото.Махнах драйвъра от device manager и опитах да сложа някаква боза,ама си хваща стария след рестарта.Кажете как да се оправя с това,моля!
пп Уиндоусът е W7,64,SP1.
Отговор: Клавиатурата пише сама :)- как да я оправя
Това май бе някакъв вирус ,имаше писано в нета по този въпрос.Лятото имах същия проблем с нетбука и рових из интернет където срещнах такива мнения.Иначе моята я свалях имах съмнения за песъчинки отдолу ,не открих нищо и го пратих в Мост -гаранционен бе.Върнаха ми го със сменена клавиатура и преинсталирани драйвери и оттогава го нямам този проблем.
Когато започне прозиволно да си клика буквата "q", натисни малко по-грубо същата буква и кажи спира ли да я повтаря.
granity,то ясно,че format//C лекува вируси,ама голяма мотня и занимавка и намилане от страна на собственика(синокът).
stenly,не ще да е механичен дерт,смених клавиатурата-пак също,даже и други символи "трака".По данни на ползвателя-не спира.
Да не говорим,че не знам кой и какъв е драйвъра,та да пробвам с това.Опитах с някакъв от нета,ама не стана.
Антивирусната(Security Essentials) не хваща нищо,но това не е показател,че няма вирус.
Джони -Microsoft Essentials няма да ти е полезна , по-скоро nod32 - има си live scanner
Това определено е проблем, но не забравяй е клавиатурата е само крайното устройство - това което приема командите е вътре на дъното. за по-сигурно да се предпазим от boot гадинки , при този проблем , опита ли да префлашнеш биос. Ако не си го правил и не си сигурен как става НЕ ГО ПРАВИ !!!
Не съм го префлашвал биоса след проблема;иначе беше F3,минах на F9,но с програма,а не ръчно.
По-скоро пробвай с някой "трепач" на malware от типа на malwarebytes.
2 Прикачен файл(ове)
Ще ръчкам,ама винаги съм стигал до Формат//С:D.А тези драйвъри какви са,мотаят се из дивайз менажера.
- - - Обновено - - -
Момчета,"Essentials" хвана някакъв шит;сложих и "Malwarebytes",тя хвана 6 (единият от систем 32-любимо място за триене) и ще чакам юзъра да докладва,мрънка или да вземе да се научи как се инсталира Windqqqqqqqqowsqqqqqqqqqqqqqqqq...Опа,нищо не е станало!Е,те за това става дума:"Windqqqqqqqqowsqqqqqqqqqqqqqqqq"!
http://www.qtl.co.il/img/copy.pnghttp://www.ask.com/favicon.icohttp://translate.google.com/favicon.ico
- - - Обновено - - -
Другото,което забелязах,че компа лудва като се появява това"qqqqqqqqqq":
Някъв тъп вирус е,който не можах да махна с разни програми и го излекувах с доктор Формат Цетов:D.
USB клавира безжичен ли е? Питам, защото при мен на всеки 6-8 месеца, когато батериите се изтощят се наблюдава същият ефект. Трябваше ми време да налучкам кобинацията от нови батерии + рестарт.
Цитат:
Първоначално публикувано от
kalcheff1
USB клавира безжичен ли е? Питам, защото при мен на всеки 6-8 месеца, когато батериите се изтощят се наблюдава същият ефект. Трябваше ми време да налучкам кобинацията от нови батерии + рестарт.
Не,жична.Беше тъп вирус,който стартираше някакви процеси с яко товарене на проца и видеото и писане на "q".