1 Прикачен файл(ове)
 Как да премахна една "бабалюга" от компа?
  Дайте съвет как да премахна тази Прикачен файл 9020   бабалюга, защото при включен интернет експлорър от време на време през 3-4 минути изскача и е страшно дразнеща. Закачи се от някъде вчера-тогава се появи за първи път. Рестартиране на компа не помага- направих поне 2 рестартирания.

Къде точно "се е загнездила" и как да я премахна?
     Отговор: Как да премахна една "бабалюга" от компа?
  Като за начало мога да ти препоръчам да свалиш една специализирана за тази работа програма - Malwarebytes Anti-Malware - CNET Download.com
Сваляш, инсталираш, ъпдейт и пълно сканиране.Ще ти поиска рестарт, след като почисти.Ако имаш проблеми пак с тази буболечка, можеш да си свалиш - Kaspersky Rescue Disk - Download Kaspersky Rescue Disk 10
Записваш, като буутабъл диск, рестарт и зареждаш от оптиката, след това си избираш пълен скен и се надявам вече Касперския да се справи.Ако и след това имаш проблеми, ще те изпратя при едни форумни специалисти, които със сигурност ще ти помогнат.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
InternetZombie  
 Като за начало мога да ти препоръчам да свалиш една специализирана за тази работа програма - 
Malwarebytes Anti-Malware - CNET Download.com
Сваляш, инсталираш, ъпдейт и пълно сканиране.Ще ти поиска рестарт, след като почисти.Ако имаш проблеми пак с тази буболечка, можеш да си свалиш - Kaspersky Rescue Disk - 
Download Kaspersky Rescue Disk 10
Записваш, като буутабъл диск, рестарт и зареждаш от оптиката, след това си избираш пълен скен и се надявам вече Касперския да се справи.Ако и след това имаш проблеми, ще те изпратя при едни форумни специалисти, които със сигурност ще ти помогнат.
    След тези 2-те ако проблема не е решан,не си струва да се мъчиш, освен ако компутара не е невъзможен за преинсталиране...

Аз бих заложил на SpyBot + On Boot проверка с avast! Не за друго, ами защото ми се струва прекалено сложно това сваляне, записване на CD и т.н.
  Направи "Възстановяване на системата" (System restore) към стара дата.
  виж дали има отделен процес, който да е различен от ИЕ-то
само при включено ИЕ ли се случва?
разгледай си ад-оните на ИЕ-то
  Като за начало влез Add/Remove Programs (от контролния панел) и и виж какво има инсталирано към датата от която казваш че се е появил. Ако е както казваш от скоро може лесно да се засече ако е дошло с някакъв друг софтуер. в повечето случаи е така.
  и след всичко направи сканиране с combofix, това чудо на мен доста бацила ми е разкарвало и то качествено
  "Аз бих заложил на SpyBot + On Boot проверка с avast!"

Момчета,молбата ми е да се върнем на тая приказка!Преди няколко месеца се борих с "qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq" и с конвенционалните програми нищо не стана и...формат це.Кажете ми,моля Ви,програма,която стартира преди да зареди Уиндоуса и как се действа да тръгне преди зареждане на ОСто,защото излизат съобщения за спряно .ехе,а през това време проца е на 100%,а разни есеншали,малуерита не хващат гадината.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
johny01  
 "Аз бих заложил на SpyBot + On Boot проверка с avast!"

Момчета,молбата ми е да се върнем на тая приказка!Преди няколко месеца се борих с "qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq" и с конвенционалните програми нищо не стана и...формат це.Кажете ми,моля Ви,програма,която стартира преди да зареди Уиндоуса и как се действа да тръгне преди зареждане на ОСто,защото излизат съобщения за спряно .ехе,а през това време проца е на 100%,а разни есеншали,малуерита не хващат гадината.

Hiren's BootCD 15.2 - Изтегли - Рейтинг: 4.65 - kaldata.com - IT News, Software, Hardware, Games
  Минах с Малуеребайт,после с Аваст+Аваст преди зареждане на Уина и се фиксира.