Как да гледам Булсатком на лаптопа!?
Здравейте Другарчета!
До сега никога не ме е вълнувала темата за телевизия на компютъра, но за един приятел трябва да измисля решение, че момчето е тиражия по 3 месеца в европа и поради липсата на място, не става номера с отделен телевизор за целта.
Трябва чиния възможно по-компактна, но и качествена и приемника да се свърже с някакъв тв тунер за лаптоп до колкото си мисля аз! Той има някаква идея как да я монтира на камиона и да захрани приемника с ток, но е малко бос по другите работи, но го е виждал като работещо решение при други негови колеги.
Дайте идея за модел устройство, а и чиния които да ги свържем с приемника и да гледа телевизията на лаптопа.
Отговор: Как да гледам Булсатком на лаптопа!?
Най евтино с това:
NOT ONLY TV -38лв.
Ако иска малко повече екстри, като да гледа и ефирна аналогова и цифрова телевизия и да слуша радио (цифрово и аналогово) може да "сложи" едни 80лв и е готов: :)
NOT ONLY TV
И двете неща са налични тук:
JAR Computers - Видеокарти - Лаптопи, настолни компютри, таблети, компоненти и периферия
Благодаря Пат!
Гледаме ги и двете устройства и определено сме за по-скъпото с допълнителните глезотиики, но той е с новите приемници дето са с hdmi и чинчове и дали ще може да гледа hd каналите? Лаптопа му е този http://www.technopolis.bg/b2c/detail...580/59-366670M . Дали има т такива устройства с hdmi вход!
На кабелна телевизия съм аз щото почти не гледам тв и идея си нямам от устройства и стандарти за сателитна телевизия, а от Булсатком до колкото разбрах от него, искат адрес за монтиране и нагласянето от техните специалисти и не съдействат за такива мобилни работи, въпреки, че не търсим разни хакове и тем подобни!
С HDMI вход и същевременно на USB изход, на нашия пазар не съм виждал. Но според мен е безмисленно при този лаптоп. То едно че резолюцията му е ниска на екрана, ами и процесора е доста слаб. Според мен за HD не става. НО :) това не означава че няма да може да гледа HD каналите на Буласатком през техния приемник. Ще използва изхода с чинчовете (или ако няма такъв с еврожака (SCART) с преходник към чинч). Там сигнала е SD, макар и канала принципно да е HD. Но на този лаптоп той разлика трудно ще забележи.
Процесора на този лаптоп е много слаб и ще се озори дори и при запис (компресиране) на SD signal... Ако все още не го е купил по-добре да вземе нещо по-добро. Рама не е задължително да е много (4ГБ стигат) но процесора да е поне от "B" сериата, а още по-добре "i".
То на лаптопа резолюцията му е рейди и целта не е някакво перфектно качество, а проста да се гледат. За запис на предавания и тем подобни и дума да не става! Такива желания няма. Въпроса беше, че след като има от тунера на булсатком изход хдми с който подава цифров сигнал, дали няма нещо малко по-скъпо и да влиза в него цифров, а не аналогов, но и това е достатъчно добро решение. Май след празниците ще го поръчваме и тестваме по-скъпия модел.
най-лесно става с цифров или хибриден тунер за лаптоп на external card slot-a
струват малко и са удобни.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mr.TECHNO
най-лесно става с цифров или хибриден тунер за лаптоп на external card slot-a
струват малко и са удобни.
Ей Техно :) все между редовете четеш.... къде го видя тоя слот на горния лаптоп?
Цитат:
Въпроса беше, че след като има от тунера на булсатком изход хдми с който подава цифров сигнал, дали няма нещо малко по-скъпо и да влиза в него цифров, а не аналогов, но и това е достатъчно добро решение.
За имането - има, ама дали си заслужава в конкретния случай вие си решете, защото и цените там са съвсем други. Освен това не ги виждам в БГ (което не е проблем защото могат да се поръчат отвън)
http://www.geniatech.com/pa/hd-cap-u800.asp
http://www.bhphotovideo.com/c/buy/Co...263+4276734436
Ооооо, тези нещо скъпички идват! Въпроса го приключваме с този по-скъпия който препоръчваш!
Ама пък покрай този тунер, взех и аз да се зарибявам нещо да си вкарам кабелната телевизия в компа, ама моето е съвсем друга тема и май ще трябва да разровя из форума и тогава да я пускам за допълнителни консултации, че щото почти не гледам телевизия и хал-хабер си нямам от тези тунери и стандарти.
ако искаш да гледаш кабелна телевизия на стационарен компютър -си вземаш обикновен хибриден тунер
На лаптопа има разширителен слот express slot , но като гледам цените -яко са скочили -моя го купих преди година за 20лв. - http://www.amazon.com/HP-ExpressCard.../dp/B000R9E8C0
ама това 100% ще стане - AVerTV Volar Green HD DVBT (61А835) - usb tuner | Stealtech
даже втора ръка са по-евтини.
Цитат:
Mr.TECHNO
Това като гледам......100% НЯМА да стане :) Цитат:
# Support H.264 / MPEG-2 HDTV formats up to 1080i / 720p #
за ефирна няма да стане , ама за Булсатком пита човека - там е перфектен
Техно, тази тема я приключихме и ставаше въпрос за лаптопа на един приятел който иска да гледа булсатком на лаптопа, но аз покрай него се зарибих да си вкарам кабелната(аз не съм на булсатком) в компютъра и пуснах нова тема https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D0...%B5%D1%80.html
ако бе по-внимателен щеше да знаеш че при кабелните е нужен само тунер, но за ефирната или мпег4 дкодер или сет топ бокс.
но както и дае , в навечерието на голям християнски празник сме
Нека светлината на Неговото воскресение. озари живота Ви.
За да не отварям нова тема ще попитам тук. Имам цифров тунер USB. Опитах да гледам ефирна цифрова телевизия, картината е перфектна, но много сече, направо спира. Лаптопа ми не е хич нов, с външно видео е, дали да търся в него проблема или просто по USB не е възможно да се гледа ефирната телевизия?
Цитат:
Usera
За да не отварям нова тема ще попитам тук. Имам цифров тунер USB. Опитах да гледам ефирна цифрова телевизия, картината е перфектна, но много сече, направо спира. Лаптопа ми не е хич нов, с външно видео е, дали да търся в него проблема или просто по USB не е възможно да се гледа ефирната телевизия?
дай параметри и на лаптопа и на тунера , защото май имаше изисквания.