-
Duron--->HELP!!!
Хора помогнете...имам сериозен проблем с процесора,по точно с температурата му:(или с отчитането и...де да знам вече.
Незнам как става принципа на отчитане в кутията и на процесора но ми показва редовно че е на 70-75гр. при 5273 RPM на вентилатора.Тия данни ми ги дава AIDA 32 също така и БИОС-а ги изкарва.
[V]-------------------------------------------------------------------
Добре де възможно ли е при стартиране (примерно сутрин) когато би следвало тъпия DURON да е със стайна температура да ми тръгва директно на 60гр.?А дънната платка да показва че е на 45гр.Кога успява да загрее така...или нещо не ми отчита коректно температурите.Само ще добавя че никога не ми е забивал "компа"...дори след пет часа игра на МАФИЯ например на фуул детайл,Unreal 2 също на фуул - дори насича само отвреме навреме.
Моля някой ако е наясно с тази тема да помогне.
-
Duron--->HELP!!!
ами Duron по принцип са си топли ... така, че може да не се шашкаш много
-
Duron--->HELP!!!
Ъпдейтни си БИОСа до последната версия, не е от процесора, просто дъното ти отчита грешно ...
-
Duron--->HELP!!!
С "ъпдейт" почна да отчита с 5гр. отгоре:((( направо незнам вече какво да мисля
-
Duron--->HELP!!!
Ами като за последно мога да те посъветвам да отвориш кутията и ако можеш да пипаш спокойно радиатора, значи нямаш проблем, ако обаче е твърде горещ, провери дали са мусложили паста, закачен ли е coolera като хората, върти ли се перката нормално и тн.
Обаче щом се е променила т. след подмяна на БИОС, едва ли проблема ще е хардуерен :)
-
Duron--->HELP!!!
Отварях го нормално топъл си е навсякъде по радиатора...перката и дават 5000 и отгоре оборота ,пък и аз я виждам че се върти нормално.Ако радиатора неляга на ядрото може и да не е много горещ,обаче при студен "комп" щом тръгва директно с 50гр. действително датчиците лъжат...(пък и никога не е забивал)но проблема е в това че тъпото дъно няма термална защита на процесора и ако откаже вентилатор-а няма и да разбера кога ще изпуши процесора.
Има ли някъв начин да ги накарам тия датчици да бачкат коректо?нещо да се разместят ли...де да знам(дори незнам как изглеждат)
-
Duron--->HELP!!!
Аз ти препоръчвам да си откачиш кулера, да поизбършеш пастата да си сложиш нова и да го залепиш пак. предполагам, че радиатора не залепва добре на цпу-то.
Съвсем е нормално да ти тръгва на 60 градуса ако не е поставен добре радиатора, ако пуснеш Duron на 1000 примерно без никакъв радиатор в/у него докато стигнеш до биоса да видиш колко градуса ти показва ЦПУ-то ще е изгоряло или в по-добия случай забило ПЦ или в най-добрия самоизключило се.
тоя дето ти разправя, че Duron са топли по принцип и да не се шашкаш не го слушай, повече от 50 градуса са му много при нормален режим, при натоварване вече може да стигне до 65. (като зависи с какъв кулер си)
-
Duron--->HELP!!!
Resident - гледам че си с Gigabyte дъно
Не знам до колко е нормално, но и при мен е същото - сега е отворена кутията и е 60 градуса, а тук не е толкова топло!
Гледай си температурата в биоса - там поне при мен нормално е около 45
PS процесора ми е Duron 800 Mhz
-
Duron--->HELP!!!
При мен БИОСА ми ги показва тия стойности...питах в фирмата която продава дъната и казаха че е редовен проблем с някои модели на Gigabyte да отчитат грешно:(((Самия Duron пък нямал вграден датчик с който да работи дъното...отделно видът датчик монтиран под процесора бил от най-скапаните.Бозата е пълна в общи линии.Писнаха ми и Duron и Gigabyte взети заедно.Да гори ако трябва скапания процесор...направо съм се отчаял вече.
-------------
Мисля към юни-юли да сменям просесора и без това...дайте препоръки какво да бъде.Нещо около 2...2.2MHz можи по-слаб AMD