Win7 Pro x64 Бг + 80GB Интел SSD + Haswell + 8 Gb Ram + GTX 460-a + 1 TB Toshiba предостатъчно за нормален gamer
днес най накрая пенсионирах windows XP pro, след повече от 12г вярна служба.:(:029::cry:
минах на най-малкото зло - win7 professional x64 заради повечето RAM , и понеже е мода и аз си сложих едно ssd само че интел.
определено ме учуди резултата, но все пак xp-то бе по-бързо.
знам че някой хора , главно френско и "шопско" говорещи, сега ликуват , но няма как .доста неща вече не харесват пенсионера XP .
Та идеята за тази тема е как да "тунинговаме Windows 7-та.
1. Спиране на всички ъпдейти след инсталация и първоначален критичен ъпдейт
2. Махане на windows defender
3. Деактивиране на "action center"
4. Спиране на 90 % от всички визуални ефекти
5. Инсталиране на Liquid Virtu MVP но само при наличие на интегрирана видеокарта в процесора
6. създаване на image на windows-a със всички настройки - за всеки случай.
така аз постигнах голям прираст , спрямо други инсталации .
Това не го подминавайте с лека ръка - доста се мъчих с тестове.
който има други предложения да пише .
Отговор: Win7 Pro x64 Бг + 80GB Интел SSD + Haswell + 8 Gb Ram + GTX 460-a + 1 TB Toshiba предостатъчно за нормален gamer
Първи бих ти препоръчал да си включиш ъпдейтите.
Liquid Virtu MVP - напразно си се хабил, това служи само да си начешеш крастата с някоя синтетика, няма жив софтуер, който да го ползва по начина по-който го рекламираха, то затова и умря.
Щом си с SSD прехвърли swap файла на HDD. Ако беше с повече от 8ГБ рам щях да ти предложа да го изключиш. Изключи индексирането на файловете. Забрани префетч и суперфетч функционалността. Премести ТЕМР папките на HDD. Същото се отнася и за кеша на браузъра. Идеята е колкото се може по-малко програми да пишат на SSD. Пипни си опциите за зареждане на ОС-а, включи всички ядра, махни изчакването. Забрани систем ристор. При налична повече от 8ГБ рам бих ти препоръчал да си сетнеш виртуален рам драйв, идеално е за TEMP и photoshop scratch диск. Забрани ауторъна.
Ох... има сумати неща за за настройки, това са като че ли най-основните.
И не се връзвайте на тестове, за някакви келеви проценти да си остържете инсталацията, няма смисъл, изключете неща които не ви трябват, а ако нещо ви кефи оставете го, ако ще да е и аерото :) Вся пак един живат живеем, нека е шарено.
Отговор: Win7 Pro x64 Бг + 80GB Интел SSD + Haswell + 8 Gb Ram + GTX 460-a + 1 TB Toshiba предостатъчно за нормален gamer
виртуалната памет не е ли логично да е на бързия диск с цел да се доближи колкото може повече до скоростта на рам-а
Цитат:
Премести ТЕМР папките на HDD. Същото се отнася и за кеша на браузъра. Идеята е колкото се може по-малко програми да пишат на SSD.
E то за какво го вземам това SSD като повечето неща уйндоса ще ги чагърка на плочата....? :) На SSD-то в това му е силата - многократно по голяма скорост на писане и четене на произволни малки файлове. Аз даже си взех един голям за да мога когато обработвам видео всички междинни файлове които рендва програмата да са на SSD а не някъде по харда.... Те тия дискове не са за украса.... ;)
wrath, всичко от написаното от теб е вярно, само без включените ъпдейти
казвам го не от теория, а защото така съм настроил ССД-то на нетбука ми
има малка промяна в действието на уин-а след настройките, но те повечето са и за пазене, а не за оптимизация на преоизводителността
Цитат:
Първоначално публикувано от
glarus
виртуалната памет не е ли логично да е на бързия диск с цел да се доближи колкото може повече до скоростта на рам-а
Цитат:
Pat
E то за какво го вземам това SSD като повечето неща уйндоса ще ги чагърка на плочата....? На SSD-то в това му е силата - многократно по голяма скорост на писане и четене на произволни малки файлове. Аз даже си взех един голям за да мога когато обработвам видео всички междинни файлове които рендва програмата да са на SSD а не някъде по харда.... Те тия дискове не са за украса....
ССД има определен брой цикли на запис за всяка клетка, след това е мъртъв. Живота му се определя от технологията на чиповете (MLC или SLC). Ако всекидневно ползвате приложения, които пишат големи обеми по диска (нямате достатъчно оперативна памет, торент клиенти, видео редактори и т.н.) вероятността SSD да не доживее гаранцията си е доста голяма. Затова се правят написаните по-горе от мен настройки. Целта им е да сведат до минимум дращенето по SSD. Както казва Pat, тези дискове не са за украса, но тогава бъдете наясно, че ще ви се наложи да си купите нов. При SSD има пряка зависимост между обем-производителност-живот. Колкото един диск е по-голям, толкова е по-бърз и има по-голям живот. Лошото е че колкото по-голям, толкова по-плашеща цена. Пак ще вметна, че технологията виртуален РАМ диск, дава чудесни резултати, лошото, е че цените на плочките памет в момента са ужасяващи.
Не знам какво толкова ги галите SSD-тата. В крайна сметка ги вземате да ви служат а не да им служите на тях. Единственото което съм пуснал на моето SSD е подръжката на TRIM (Apple са келеши и ако не си с SSD което да е с фирмуер на епъл и не пуска трим-а). Има гаранция 3 години , да му мисли :)
4 Прикачен файл(ове)
като каза виртуален хард, чеки да покажа едни резултати:
Прикачен файл 11954Прикачен файл 11955Прикачен файл 11956Прикачен файл 11957
4 гиги в 8 рам на 1333
Не искам да хейтвам но щом си със SSD определено трябва да минеш на win8 или нагоре. В моемнта съм със 8.1 и разликата със 7 е осезаема. До колкото разбрах има някакви кирийки 8-цата към работа със SSD дискове.
1 Прикачен файл(ове)
Ето и моя RAM диск. 6GB от 16GB 1333 (ос 1600).
Прикачен файл 11958
LameHelper - ще споделиш ли от къде идва осезаемата разлика, че ми стана интересно.
Цитат:
wrathchild
LameHelper - ще споделиш ли от къде идва осезаемата разлика, че ми стана интересно.
Не мога да определя от какво е но наистина е по бързо самото зареждане и самото спиране на компютъра.
Пускането може да има съизмерима разлика но за спирането при 8.1 е просто мигновенно.