От известно време се опитвам да си намеря видео конвертор според нуждите ми, но не успявам. Чета по форумите препоръки, инсталирам и тествам различни софтуери, но все нещо им липсва. И за това реших да пусна специално тема за това.
Какви са нуждите ми:
- лесен и интуитивен интерфейс
- да има опция да оставя даден поток, примерно звука, в същия формат, без да го закача
- да има опция да премахва изцяло даден поток, да речем да остави само видеото, без звук. Или да махне вградените във файла субтитри примерно (не говоря за субтитри вградени в самото видео)
- да има опции за елементарна редакция, като изрязване на фрагменти, и то не само в началото и края, ако може
- да има опция да слива няколко файла в един
- да прекодира успешно презредово в прогресивно сканиране, забелязах че доста от софтуерите имат проблем с транспорт стрийм файловете
- по възможност да е безплатна
Да кажа все пак някои от софтуерчетата които ми направиха впечатление.
Format Factory - единствената която се справи читаво с клипчетата от фотоапарата ми, но не и с презредовото сканиране
Total Video Converter - тук ситуацията е обратна на тази по-горе
SUPER eRightSoft - справя се и с двете задачи по-горе, но интерфейса е някак дървен и често се държи неадекватно
Никоя от тези трите (а и останалите които пробвах) няма пълен комплект от "изискванията" ми по-горе. Благодаря на всички които ще се отзоват.