Отговор: Партишън мениджър
Със същият нортън гоуст правиш обратната процедура и ще ти криейтне партишън и ще налее в него съдържанието . Иначе програми колкото искаш Acronis Disk Director suite, Hirens boot CD версия под 10.1 има колкото си искаш графични менъджъри на дялове.
Да попитам и аз, а като се направи партишъна от имиджа, то прави ли го буутващ? Веднъж пробвах подобна операция, но нещо не се получи стартирането на Уина от новия диск. И в тази връзка, трябва ли "празния партишън", на който ще се хвърля имиджа, да е с точно същия размер на първоизточника?
да, буутващ го прави
мисля, че не, но аз винаги съм възстановявал имиджите на нови празни, т.е. без партишъни хардове, и програмите сами са си ги правели, колкото са били оргиналните
За Уиндоус 7 , а сигурно и за 8-та, бутващата информация се намира на малкия системен дял (100МБ) който си прави уйндоса при инсталациаята. Така че при рестор, трябва да се ресторва и този дял.
Здравейте отново.Благодаря на всички за отговорите.В първия си пост съм написал,че имиджът е правен Partition to Image.Този 100МБ дял,за който споменава Pat, и за които аз нямах идея,явно се създава в имиджът при правила за клониране Disc to Image.Каквото и да правя в момента стигам само и единствено до:BOOTMGR is missing.Press Ctrl+Alt+Del to restart.Ако инсталирам една 7-мица,за да се създаде системния дял и след това форматирам основния и разархивирам отново,дали ще се получи номера?:sad:
Здраво си опапкал буут-а, виж това дали ще ти помогне:
windows 7 bootmgr is missing-- resolved using WinRE - Microsoft Community
, така ли иначе ще трябва да ребилднеш.
Успех ти желая
А относно бакъпите: Ghost-a отдавна съм го сложил в моята бан листа откато почна да скапва MFT-то на Вистата, не знам докъде е стигнал в новите версии и дали има нови въобще.
това малко партишънче се създава, ако повериш правенето на партишъните на инсталацията на windows-а, а не преди това под някой друг windows
ако това е случаят, да, трябва да имаш имидж и на него
честно казано не знам дали за появата му на нов хард трябва да инсталираш цяла 7-ца или ще свърши работа само да я започнеш, да минеш тази стъпка, а след това я спреш...
сподели после, че ми е интересно, а нямам време да пробвам :)
То така или иначе инсталация на Уиндоус 7 на свестен комп минава за 15-20 минути. Правиш нова инсталация и след това изливаш имиджа на GHOST-а в/у прясно инсталирания. Разлики в размерите на партишъните не би трябвало да са проблем и съм почти убеден че ще се получи.
Относно 100 МВ-вия дял, не мисля, че има отношение към буут-мениджъра, понеже съм го премахвал и изобщо не е било проблем да си работи Уина от същия диск на друг дял, затова и питам, как се подкарва ИМИДЖа.
Може би, ключа е именно имиджа да се слага на празен вече диск, без Primery/System дялове. Пробвал съм ръчното задаване на статуса им, но пак не е тръгвал сложен имидж. Пък може и друго да съм омазал, не съм безгрешен :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
V_Simeonov
Относно 100 МВ-вия дял, не мисля, че има отношение към буут-мениджъра, понеже съм го премахвал и изобщо не е било проблем да си работи Уина от същия диск на друг дял
Точно той е проблема Там се съдържат важните фаилове.
иначе слагаш диска на win 7 - пускаш го и вмест да избереш опцията -install win 7 - долу има една опция под него - "repair windows."