Здравейте как и откъде да си намеря драйвер за кирилизиране на принтер EPSON LQ-510 и ако някой има или знае откъде да си сваля моля го да ми каже.[]
Здравейте как и откъде да си намеря драйвер за кирилизиране на принтер EPSON LQ-510 и ако някой има или знае откъде да си сваля моля го да ми каже.[]
Пробвай с <font color="orange">shinwa.exe</font id="orange">. Ако не стане пиши и ще ти кажа други варианти.
Добре ама каде да го напиша това или как да го направя? Предварително благодаря!-))
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Добре ама каде да го напиша това или как да го направя? Предварително благодаря!-))
<div align="right">оргинално мнение на pielle</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Това е самостоятелен файл, който работи само и единствено под ДОС, като след стартиране зарежда "кирилица" в паметта на принтера.
Ами няма такъв файл ми изписва. Има ли друг начин? Съвсем не мога да направя нищо. Моля те кажи друг начин
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ами няма такъв файл ми изписва. Има ли друг начин? Съвсем не мога да направя нищо. Моля те кажи друг начин
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ми ти, къде го търсиш този файл[?], той не е част от ОС.
Кажи поне с какъв Windows си, за да знам какъв драйвер да ти Uploadna по-късно. Ето ти линк към <font color="red"><u><u>Shinwa</u></u></font id="red">.
Тази я намерих в интернет и не знам дали е работоспособна, но ако не работи ще ти кача една от моите.
със 98 съм. а къде се намира като не е част от ОС? друг начин има ли?
Преди да кажеш, че не става, направи следното:
<font color="yellow">1.</font id="yellow"> стартираш компютъра, като <font color="orange">почукваш през 2 секунди клавиш F8</font id="orange">
<font color="yellow">2.</font id="yellow"> от менюто избираш <font color="orange">Command prompt only</font id="orange">
<font color="yellow">3.</font id="yellow"> стартираш <font color="orange">shinwa.exe </font id="orange">(предполага се, че вече е на c:\ т.е. на компютъра ти), но преди това се убеди, че си си включил принтера и той е <font color="yellow">"On Line"</font id="yellow">
<font color="yellow">4. </font id="yellow"> кирилизираш конзолата с каквато кирилизираща програма имаш (а може и досовската програма да го прави автоматично, за това провери го)
<font color="yellow">5.</font id="yellow"> Стартираш ДОС-овската програма с която работиш и пробваш да принтираш
Е и така не става. Два пъти пробвах. даже изписва Files not found. нещо друго да се сещаш? направо се побърках с търсене в нета нищо не намирам. само ако ти ми помогнеш
pielle, издърпал си shinwa, нали?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Да ама нищо не става
Kopiraj SHINWA.EXE w c:\ t.e. tam, kudeto shte q namerish, za da mojesh da q startirash.
Добре ще пробвам така. Дано този път стане.
Стартирах я но не става казаха ми че с този драйвер няма да стане. Само ако имаш друг ми кажи. Направо се побърках. Същевременно и теб. Ако можеш те мля кажи друг начин
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Стартирах я но не става казаха ми че с този драйвер няма да стане. Само ако имаш друг ми кажи. Направо се побърках. Същевременно и теб. Ако можеш те мля кажи друг начин
Добре, утре ще ти пратя няколко специализирани драйвера за твоя принтер.
-----------
http://jbond.hit.bg/SetCom_Free/lq-850.rar
http://jbond.hit.bg/SetCom_Free/lq1.rar
http://jbond.hit.bg/SetCom_Free/lq1500.rar
----------