Как да пусна "Streeming-Video Server pod Windows"?
...niakoi moge li da me svetne kak da pusna streeming video pod windows za nujdite na malka LAN !?
<font color="blue">http://www.shoutcast.com/download/</font id="blue"> - Server za Windows s koito se puska Music kato Online Radio Station i e mnooo dobar - no na mene mi triabva sushtoto no da puska Video ili primerno tova koeto v momenta gledam na TV-Tunnera! -demek kato Online TV-Station (Streeming-TV) i mamunite da go gledkat primerno s WMP/RMP/QT ili neshto ot roda! - Software za Streeming TV kolkoto shtesh ama Server ili Soft za IZLU4VANETO na takova - :( - neise!>????
Ako niakoi znae za kvo ide re4 da helpne!
Пич, аз съм пускал такова нещо в офиса с тестова цел - работи. Само че го ползвах в така да се каже "off-line" режим или как точно му е името не знам. Става въпрос, че му пуснах едно филмче (серийка на "Пинко"[:D]) да се върти нон-стоп. Не съм ползвал кепчър-карта или тунер, но нещата са същите, само дето тогава компресира в реално време и иска доста здрав компютър за излъчването.
Ползвах Windows Media Server, който е част от windows 2000/2003 server версиите, и Windows Media Encoder, който пък е безплатен, до колкото знам. Има го за теглене на сайта на Microsoft. Идеята там е следната - WME подготвя ASF-stream от някакъв видео-файл или в реално време от кепчър или тунер, и след това го подава на WMS, който пък го broadcast-ва в мрежата. Има няколко тънки момента, но пък си има и Wizard-и, дето вършат работа. Поиграй си малко с тях, пък ако искаш подробности, пиши [:)]
@stfn , blagodaria za otgovora, sega sled bachkane shte go probam i ako neshto ne stane shte pisha [:)]