Пробвахте ли вече 3DNA? И ако - ДА. Как се справя с по-бавни системи?
Пробвах я още преди месец, много се изкефих. Свежа идея, готина музика, много интуитивна. Мисля, че в такава насока ще се развива интерфейса "човек-машина" в близките години. Само че някой трябва да се хване и да направи направо нова операционна система с 3D интерфейс, а не да интегрира такава възможност в съществуваща. Работата е малко половинчата за сега.
В тая насока съм любопитен да видя не-помня-коя-точно-беше версия на Mac OS, която е първата операционна система, ползваща OpenGL в потребителския си интерфейс.
3DNA-то има сериозни изисквания към машината - на Celeron 1000 MHz/256 RAM/GeForce2 MX400 32 MB буквално се влачи. Трябваше да намаля всички настройки на минимум, за да тръгне със скорост над 15 fps. Не знам какво разбираш под "по-бавни системи", но на по-бавна от тази просто не трябва да се пуска.
stfn, не 1 месец. такъв опит имаше още преди няколко години... по онова време бях ако не се лъжа на pentium 166mmx. и преди беше тромаво, и сега е тромаво.... говоря не за изисквания, а за user-friendly interface.
вярно, занимавка - баскетболче, портретчета по стените, но концептуално операционната система като употреба не е променена.
ще призная за новост това 3d изпълнение, в което за да напишеш документ не трябва да стартираш word, а ще има бюро, на което ще седнеш ( образно казано ), в background докато изпълняваш "сядането", текстовият редактор вече ще се е заредил и ще започнеш да пишеш.
за да поиграеш ще отвориш някаква врата, вдясно ще ти е закачено оръжието или там каквато е играта, и докато го премяташ през рамо, последният ти save вече ще се е заредил....
схащаш ми идеята - interface, който е наистина интуитивен. и човек, който хал-хабер си няма каква е разликата между директория и файл да може да си свърши работата...
но ще почакаме още доста
Явно всяко хубаво нещо си има своята цена. Било то от страна на хардуерни ресурси, било то от страна на време. Мога ли само да попитам - дали вече са я кракнали? (ах, как не ме е срам да задавам такъв въпрос) - но ми е страшно любопитно.
<font size="1"><font color="pink">Благодаря на админа, който е сложил линк към сайта на 3DNA</font id="pink"></font id="size1">
ако питаш за userass, заповядай
Name: Antonio Delgado
Key: EEC2-587A-4CE3-735C-3F63-8BE2-EC45-16EF-5F48-0FE8
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ще призная за новост това 3d изпълнение, в което за да напишеш документ не трябва да стартираш word, а ще има бюро, на което ще седнеш ( образно казано ), в background докато изпълняваш "сядането", текстовият редактор вече ще се е заредил и ще започнеш да пишеш.
за да поиграеш ще отвориш някаква врата, вдясно ще ти е закачено оръжието или там каквато е играта, и докато го премяташ през рамо, последният ти save вече ще се е заредил....
<div align="right">оргинално мнение на FearMe</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
<hr noshade size="1">
/offtopic
Еххххх мееечтттиии.
а какъФ ли ще е интерфейса когато гледаш филм???
докато сядаш на фотьойла от cd-то ще изкачат готови пуканки [:D]
Еххххххх мечти
FearMe без лоши чуства просто и аз се размечтах[]
/oftopic
Ай ся готови пуканки ....още малко ще искаш и да готви .
FearMe, благодаря. Записах си. Мислиш ли, че на система 400Mhz и 160 RAM това чудо ще тръгне що годе задоволително?
категорично не... не знам колко би компенсирала една мощна видео карта слабия процесор, но мисля, че ще насича жестоко
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
/offtopic
Еххххх мееечтттиии.
а какъФ ли ще е интерфейса когато гледаш филм???
докато сядаш на фотьойла от cd-то ще изкачат готови пуканки [:D]
Еххххххх мечти
FearMe без лоши чуства просто и аз се размечтах[]
/oftopic
<div align="right">оргинално мнение на _JaZa</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
//offtopic
_Jaza
Какво ли ще се случи, ако ти се прииска да погледаш малко "медицина", тип XXL.
Не ми го побира ума.
Имаше едно време едно книга "Грубо в мозъка" на Пиер Пьол, мисля ...
От поредицата "Галактика".
Че там имаше разсъждения на тема виртуална реалност в тази област ...
//offtopic