Има ли начин, по който две еднакви програми с различни версии да се инсталират на един хард диск - и да работят, разбира се?
Ако има някаква вероятност това да стане, ще обясня по подробно какво имам предвид.
Има ли начин, по който две еднакви програми с различни версии да се инсталират на един хард диск - и да работят, разбира се?
Ако има някаква вероятност това да стане, ще обясня по подробно какво имам предвид.
Има, но зависи от софта. Бъди по-конкретна. За какво става дума?
Примерно по едно време ползвах 3 различни core версии на Winamp...
Виждал съм едновременна работа на Office 95 и Office 97 на един компютър (така бяха решили проблема с файловете на кирилица от Office 95 ). По принцип, програмата колкото е по-сложна, толкова по трудно търпи да има 2 версии (Например Неро 5.5.х.х и 6.х не могата да работят - 6-тицата скапва 5-тицата - личен опит ).
Ако се използват различни потребители и вески си има различна версия - не би трябвало да има проблем.
При мен работят две версии на PixelView-2.0 и 5.23 без да си пречат.
Става. При мен са работили едновременно различни версии на MS Office, PageMaker, QuarkXpress, Half-Life w/CS []. Питай конкретно.
аз пък съм с няколко версии на Корела (Тва ли беше темата) [}
Знам, че това не се толерира във форума, затова не смея да назова името на софтуера. Ако прецените, че да ми дадете подобен съвет ще е против правилата - оттеглям въпроса си и ще ви разбера.
Става дума за български софт. Когато новата версия се качи върху старата - старата блокира. Искам да знам дали мога да инсталирам новата на друго място, където няма да си взаймодестват. Къде и как да го направя.
- Прочетох по - долу, че ако се използват от различни потребители ще работят и двете. Има се предвид различните акаунти при XP? Но нали работят с една система?
- При условие, че старата версия е инсталирана в "С" дяла, където ми е ОС (при налични С и D), ако инсталирам новата в "D" дали ще повлияе на първата?
Дори и да не ми отговорите - благодаря ви.
нямаш никакви проблеми .
просто ги инсталирай в различни директории и следи за съобщения от рода на:
"файла, който копирате е по-стара версия от......."
след това пак питаш тук и ти се казва какво да правиш...
Благодаря ви хора.
Smarty! - (признателна съм)
Ще атакувам и ще ви съобщя резултата.
Ми карай ги под различни windows-и. Така и така имаш 2 partition-а...По този начин със сигурност няма да си пречат нито регистри нито файлове.
Хей Profita!
//offtopic
Това на аватара ти Катрин Зита Джоунс ли е? Че се хванах на бас със.................себе си
//offtopic
MetalMilitia, <font size="1">(ох, че трудно изписващ се ник)</font id="size1"> Имам инсталиран само XP, другото си стои празно. И...извини ме за въпроса, но би ли ми обяснил по подробно за това що е то partition, и какви ги върши на моя комп? [:I]
breiii, както казват някъде - благодаря за въпроса. Доживях мига в който ще ме попитат това. Нека ти отговоря на въпроса с въпрос. Матрицата говори ли ти нещо? И да си позволя малко нескромност - тези очи са прекрасни, но моите са далеч по искрящи и топли[8)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">breiii, както казват някъде - благодаря за въпроса. Доживях мига в който ще ме попитат това. Нека ти отговоря на въпроса с въпрос. Матрицата говори ли ти нещо? И да си позволя малко нескромност - тези очи са прекрасни, но моите са далеч по искрящи и топли
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
WoW!!!
Каде съм бил тези години...
Аз изпозвам специални вещества за да ми светнат очите[:D]
Загубих си баса[xx(]
Отностно темата:
Тоя софт иска ли ти парола?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
- При условие, че старата версия е инсталирана в "С" дяла, където ми е ОС (при налични С и D), ако инсталирам новата в "D" дали ще повлияе на първата?
<div align="right">оргинално мнение на Profita</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ами това С и D, дето ги имаш, са всъщност 2 partition-a на един хард-диск(е може и 2 различни хард-диска да са, но това сега няма значение). Та идеята ми беше да си инсталираш още един Windows в D: И на втория windows да инсталираш 'другата' версия на програмата която ползваш. Така със сигурност няма да има конфликт между двете(освен ако не ги install-неш на едно и също място, така че и това ще трябва да съобразиш).
Няма спор че този начин е малко тромав, но от това което си описала си мисля че най-вероятно някакви ключове в registry-то правят конфликт и за това не става...
P.S. Пара залагам че това на аватара е Катрин Зита Джоунс (мм че трудно се пише на български това име [])