Резултати от 1 до 6 от общо 6

антивирусна за Boot sectors на HDD

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2003

Препоръчайте ми нещо с което да си изчистя вируса от Boot sectors. Възможно ли е антивирусната да се събере на дискета(и)? Че тази тема ми е нещо непозната (нищо не разбирам[]). То да не едно нещо, че да го знаеш.[:D]

2.  

3. HGD
    HGD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003

Зареди от чиста дискета ДОС. Напиши командата FDISK /MBR и вируса ще изчезне.

Ако си с 2000 или ХР въпроса е по-сложен, но не и непреодолим - ползвай Boot CD-то на версията на Windows, която използваш и излез в конзола. Има команда за презаписване на MBR-то, но не се сещам коя беше - провери сам.

А колкото до антижирусни на дискета - Kasperski, Panda, Norton AVG и почти всички други го поддържат (разликата е само в броя дискети - казано на майтап ).

Успех

P.S. Ако си с ХР и FAT32 можеш да ползвай номера с FDISK, но пак ще се наложи да възстановяваш от CD-то и това спред мен го прави излишно.

4. HGD
    HGD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003

Между другото - добре е да събереш максимално информация за вируса, защото и аз хванах един такъв - просто за тест. Но излезе, че криптирал FAT таблиците и загубих всичко от харда (мисля, че за него все още няма лечение).

5. Gadget
    Guest

F-prot за DOS на 2 дискети. Първо бутваш със системна. После слагаш втора с f-prot.exe и english.tx0 и след това ще те попита за трета със sign.def sign2.def и macro.def. Btw def файловете няма да можеш да събереt на една дискета, но можеш да я форматираш на 1.8MB с подходяща програма. Другия вариант е системна дискета с поддръжка на CD (като тази за Win98) и f-prot записан на CD. Гарантирано почистване

6. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Всяка една антивирусна програма първо проверява паметта след това секторите за начално зареждане и едва тогава всичко останало, оттук следва, че всяка антивирустна програма ще ти свърши работа.

7. Тук е от
    Feb 2003

Другия вариант е да кажем Нортон Систем Уоркс боотабле цд и си готов и 2003 и 2004 имат тая опция да ти чистят вируси

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Bad sectors :( help
    От artos във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 09-11-07, 20:08
  2. Съмнения за Bad Sectors
    От Novia във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-05, 18:35
  3. bad sectors
    От kaliandar във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 27-08-04, 20:33
  4. Bat Sectors
    От toofy във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 05-02-02, 13:25
  5. Bad Sectors! - Help!
    От Ivory® във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 30-01-02, 02:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе