Тьрся програма Motion DV ver.3.0 или друга версия, или друг софтуер за видеокамера Panasonic
Тьрся програма Motion DV ver.3.0 или друга версия, или друг софтуер за видеокамера Panasonic
Не съм се сблъсквала с MotionDV STUDIO, но виждам, че се продава основно с определен вид хардуер на Panasonic (Video Input Adapter със същото име).
Тъй като няма много в Интернет за нея, успях да схвана само, че е за capture и видеоредактиране.
Прилича ми много на Pinnacle Studio 8, която пък програма върви с аналогичните карти на Pinnacle (Имаше я по free-сървърите, но нещо не я виждам вече)
Казвам това, защото:
1. Шансът да се намери за download е нищожен (всъщност защо търсиш точно това?)
2. Софтуер за Panasonic камера е странно понятие, ако можеш, уточни какво искаш "да може да прави" този софтуер
3. Не е ясно камерата ти дали е аналогова или цифрова
4. Ако става дума за софтуер за редактиране, пиши дали искаш такъв, с който веднага (е, почти де) започваш да работиш, или "по-сложен"
Ако напишеш нещо по-конкретно, ще ти помогна.
Аз имам цифрова камера Panasonic NV MX350 и ползвам основно Adobe Premiere
Става въпрос за цифрова камера Панасоник. на първо време трябва да се свали заснетото от камерата. Предпочитам софтуера да не е много сложен.
Препоръчвам ти Ulead Video Studio 7.0 - Това е интуитивна програма, с която може и да се редактира много лесно. Слагам я на първо място, защото си вървеше към моята камера Panasonic, има ръководство за нея и е изпробвана.
Линк към ръководство за capture тук. (Само имай предвид че General настройките в ръководството са дадени за NTSC, а на теб вероятно ще ти трябва PAL (720x576, 25 fps - DV PAL))
Линк за сваляне тук
Разбира се, можеш да опиташ и с Windows movie maker - програмата си върви с Windows XP. Аз лично не я ползвам, но много зависи какво ще правиш с файла по-нататък. Форматът им по подразбиране понякога прави проблеми, ако решиш да ползваш друг софтуер, но пък е направена за съвсем начинаещи.
Щом ще се занимаваш с това, не е лошо да се запознаеш и с Virtualdub - безплатна, има много възможности и приложения.
Линк за сваляне тук. Това е официалният сайт. За DV capture няма да ти свърши работа вероятно, но решение на проблема има.
За да не изпадам в многословни подробности, препоръчвам ти сайта http://www.dvdrhelp.com, на който, както неведнъж е ставало дума, има всичко, от което се нуждае човек, запалил се по работа с видео. Там, в секцията Capture има и куп програми за твоите нужди, можеш да прочетеш ревютата.
Вярвам, че имаш достатъчно място на диска си и файловата ти система е NTFS[]
Успех!
Ползвай Adobe Premiere 6.0 или 7.0. Много хора му се плашат, но не е толкова сложен. Имам видеокамера Panasonic и знам, че с него може да се направи всичко - от capture, до всякакво едитиране и конвертиране. За няколко дни се разучават основните неща. За Pinnacle не знам нищо.