Има ли такава магия, дето да разпознава глас???
Въпросът ми е сигурно смешен, но аз да си питам... По - добре да знам, за да не се излагам друг път. Има ли програма, на която да може да й се диктува текст на български по микрофона на компютъра, а тя да го въвежда с кирилица в текстов файл? Толкоз ме е домързяло да пиша. че чак ми трябва много такава програма. Кажете и ако имате идея за такава програма, но на други езици - немски, аглийски и т.н.....
[?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?][?]
За кирилица не знам, но за английски може да пробваш Word XP или 2003. Имаше и други програми, ама не се сещам сега. Трябва да имаш много добър микрофон и отлично произношение, за да има приемливи резултати.
За кирилица все още няма, освен ако братятя руснаци не са измислили нещо наскоро. [:D] За основните езици Dragon Naturally Speaking или IBM via Voice, но аз лично не съм доволен от резултатите - става въпрос за английски.
Pitar, как така с WORD бе брат??? Къде точно са тея опции във word? Аз ползвам ХР за най - различни неща, но тея работи не ги знам къде са ?!?!?!
такоз животно няма ......[8)]
виж ако имаш наблизо скенер който е безплатен /щото тук дерат до 1лв за страница/ или цифров апарата с макрорежим може спокоино да вкараш в компютъра така снимания текст, като картинка, а след това с Fine Reader-a да копираш текста в word или кадето ти харесва ! успех !
Такоз животно има в Word-a. Погледни в Control Panel->Language Settings (ili Language Bar?...?), правиш го да ти показва бутоните, тренираш го 10 години и накрая може да ти уцели 2-3 думи.
Такоз животно има в Word-a. Погледни в Control Panel->Language Settings (ili Language Bar?...?), правиш го да ти показва бутоните, тренираш го 10 години и накрая може да ти уцели 2-3 думи.
има и много добре си му написал 4е няма да му свърщи работа [V]
т.е. няма [:o)] !
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">такоз животно няма ......[8)]
виж ако имаш наблизо скенер който е безплатен /щото тук дерат до 1лв за страница/ или цифров апарата с макрорежим може спокоино да вкараш в компютъра така снимания текст, като картинка, а след това с Fine Reader-a да копираш текста в word или кадето ти харесва ! успех !
<div align="right">Originally posted by mxkolev*-*23/02/2004*:* 13:46:19</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Не бре, Mxkolev, неправилно си ме разбрал. Не става със скенер тая работа. Аз искам просто като влеза в сеткома да си лежа на леглото и да му диктувам какво да ви пише, пък narrator-чето да ми чете к'во вие сте ми писали!
[:D][:D][:D]
War_hammer, тази опция, към която ме насочваш според мен няма нищо общо с WORD, имах си я и преди да го кача... А Language bar-а си е в подменютата на regional and language options. Само не разбрах какво точно общо имат те с диктуването??? Това са езикови настройки, касаещи по - скоро езика на програмите и клавиатурата... Къде и каква е тая опция, да ми показва всички бутони и как точно може да ми помогне тя???? Моля те, конкретизирай. Windows-ът ми е ХР.
Десен бутон на ланг. бар, /sittings/Speech Recognition - preperties/Advanced Speech/. Разгледай там.
след толкава много постове мисля че просто трябва да се обобщи:
Няма voice Recognition software за кирилица! Да не говорим че 6 година работа на М$ по техния са били почти на празно!
Интересен факт: IBM започват работа по voice Recognition през 1988г. и са били убедени че най-късно до 1994 voice Recognition ще е част от всекидневито на всички ни!
Нямам такова... Нещо допълнително ли трябва да си инсталирам ????
Трябва да се инсталира още в началото, или да го добавиш, ако имаш диск с офис ХР. Точният компонент е - Office Shared Features - Alternative User Input, и там има две неща - Speech и Handwriting. Първото е това, което ти трябва, ама както казах, ако имаш читав микрофон и отлично произношение, след известно обучение може и да успее да разпознае голяма част от думите (на английски).
Чудя се, дали в българската версия на Офис 2003 няма да има и подръжка на кирилица (ех, мечти)? И аз съм мързелив, ама май още няколко години ще си тракаме на клавиатурата [:D]