Ами как почна всичко: наложи се да копирам около 2Gb от Windows-кия FAT32 на Linux-кия (Debian Knoppix) Ext2. Това нещо става под Linux разбира и се и то бавно, но явно така трябва и да бъде. След 1 месец решавам да си копирам обратно файловете от Ext2 на FAT32. Копирам ги (пак доста бавно), стартирам си Windows-а но от файловете и следа няма ??? Айде пак, пак грам (байт) файл не се копирал ??? Викам си ше изпържа няколко CD-та ... не ми провървя [] явно само с Nero се оправям. И така след многократни опити да копирам даже 10 Kb-тов файл не успях и се отказах. Трябва да спомена, че съм пробвал и след копирането под Linux да unmount-на дяловете, но и това не помага. Копирам си, разглеждам ги под Linux, чета ги, пускам Windows - няма ги! Като пусна пак Linux наистина ги няма. Занесох харда на друга машина, сложихме го като slave и си копирах около 2Gb данни под Red Hat 9. Стартирам си Windows (от другия хард), файловете тоя път са там. Копирам други около 1,5Gb под XP от C
FAT32) на D
NTFS). Отивам си вкъщи, слагам харда на master, пускам си копма ... и к`во мислите става? - ми файлове няма. Нито тия дето са копирани от Ext2 на FAT32, нито тия дето са копирани от FAT32 на NTFS под Windows [
] вече ми стана смешно. Дърпам си R-studio - програма за възстановяване на изгубени файлове. С нея виждам файловете като Metafiles и се опитвам да ги възстановя, някои успявам, други които са по-големи не можах. В момента на D
NTFS) дяла ми пише че има 80Mb свободни от 5Gb, а всъщност файловете които са на него вкл. hide-нати и системни са 3Gb. Кошчето ми стои винаги пълно, като щракна на него вътре няма нищо.
Ако някой може да ми обясни какво става нека го направи.
Благодаря!