Резултати от 1 до 2 от общо 2

FAT 32, NTFS, Ext 2 и изгубени файлове

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    1
    #1

    FAT 32, NTFS, Ext 2 и изгубени файлове

    Ами как почна всичко: наложи се да копирам около 2Gb от Windows-кия FAT32 на Linux-кия (Debian Knoppix) Ext2. Това нещо става под Linux разбира и се и то бавно, но явно така трябва и да бъде. След 1 месец решавам да си копирам обратно файловете от Ext2 на FAT32. Копирам ги (пак доста бавно), стартирам си Windows-а но от файловете и следа няма ??? Айде пак, пак грам (байт) файл не се копирал ??? Викам си ше изпържа няколко CD-та ... не ми провървя [] явно само с Nero се оправям. И така след многократни опити да копирам даже 10 Kb-тов файл не успях и се отказах. Трябва да спомена, че съм пробвал и след копирането под Linux да unmount-на дяловете, но и това не помага. Копирам си, разглеждам ги под Linux, чета ги, пускам Windows - няма ги! Като пусна пак Linux наистина ги няма. Занесох харда на друга машина, сложихме го като slave и си копирах около 2Gb данни под Red Hat 9. Стартирам си Windows (от другия хард), файловете тоя път са там. Копирам други около 1,5Gb под XP от CFAT32) на DNTFS). Отивам си вкъщи, слагам харда на master, пускам си копма ... и к`во мислите става? - ми файлове няма. Нито тия дето са копирани от Ext2 на FAT32, нито тия дето са копирани от FAT32 на NTFS под Windows [] вече ми стана смешно. Дърпам си R-studio - програма за възстановяване на изгубени файлове. С нея виждам файловете като Metafiles и се опитвам да ги възстановя, някои успявам, други които са по-големи не можах. В момента на DNTFS) дяла ми пише че има 80Mb свободни от 5Gb, а всъщност файловете които са на него вкл. hide-нати и системни са 3Gb. Кошчето ми стои винаги пълно, като щракна на него вътре няма нищо.

    Ако някой може да ми обясни какво става нека го направи.

    Благодаря!

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #2

    FAT 32, NTFS, Ext 2 и изгубени файлове

    проблема се нарича- Boot sector eror

    1-ва стъпка - засечи го в биса като LBA

    2-ра стъпка - пусни си NDD.exe за MSDOS - ако го нямаш - намери си 700 кб на меила и ми го пиши на ПМ да ти пратя програмката - пускаш я и даваш - дигнос диск

    и нататъ следвай инструкции - като избираш - "corect erors "


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 2
    Последно: 17-06-14, 23:31
  2. Отговори: 26
    Последно: 25-10-12, 17:58
  3. изгубени парола и мейл на skype
    От long във форум Windows
    Отговори: 0
    Последно: 09-04-11, 22:27
  4. Множество изгубени мнения?!?
    От Cko във форум За Форума
    Отговори: 2
    Последно: 02-03-05, 13:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе