-   Монитора ми премигва  От около два дни имам следния проблем. Както си цъкам из Интернет и отвреме-навреме се случва монитора да ми премигне за част от секундата (просто само за миг премигва). Случва се (но доста по-рядко) и да се задържи един кадър все едно че РС-то е забило. След около 5-10 секунди се оправя. Започва да се движи и мишка и всичко. Докато е забил, харда е в покой. На какво може да се дължи това? Аз имам съмнение във видеото или CPU-то. 

Преди една седмица смених процесор. Бях със Celeron 366MHz, a сега сложих Pentium III Coppermine 733MHz. Със Celerona FSB-то беше 83MHz, а сега естествено е 133MHz.

Видеото ми е Riva TNT2 Ultra 32MB. Светнете ме малко по въпроса тя на каква честота бачка и дали проблема не се получава от нея след като съм вдигнал FSB на дъното. Радиатора и е топъл (на допир). Някъде около 45-50 градуса. Трябва ли да слагам по-голям вентилатор?

-   Монитора ми премигва  или трябва да реинсталираш(preinstall) Windows,  или CLEAN install  ти трябва, или просто монитора е взел да се скапва... - това се доказва само след 1+2

и моя Р70 "мига", но само след като го събудя 'after SHUT down Monitor'

моето мнение е, че монитора ти е започнал да се скапва[B)][V]

... все пак, защо не пробваш да направиш някакъв "backup", или просто да си "сейвнеш" инфото на едно(2,3, ..N) CD-R .....?

по мое мнение:

след като направим "ъпгр<font color="purple">(ейд)</font id="purple">аде - винаги трябва да "проб(В)аме" системата с CLEAN INSTALL [|)]

-   Монитора ми премигва  Освен проблема със "замръзването" на изображението ми се появи още един, който мисля че се дължи на същата причина. Днес както слушах музика и се ровех из нета ми се изгаси монитора, но музиката продължи да свири. По-скоро не че монитора се изгаси, ами изчезна образа. Изгасих монитора и го пуснах пак и ми изписа "No input signal". Това на каква мисъл ви навежда. Според мен проблема е във видеото. А може ли при това условие да не е видеото, а да е CPU-то? Ето и още нещо което може да помогне:

До неделя нямах никакъв проблем. А в неделя като пуснах РС-то, екрана, на който се появява теста на РАМа, засичането на устройствата и т.н., се изпълни със всякакви "маймунски" символи, нещо като че ли е блокирала някоя програма под DOS. И въпреки маймуните се забелязваха отдолу рутинните операции - тест на РАМа, устройствата, даже след това изкара таблицата с инфото за РС-то, която се появява преди да започне да зарежда ОС. Изгасих РС-то...почудих се и го пуснах пак. Отново се появи същия ефект и аз пак го угасих. Тогава извадих видеокартата и я наместих пак на AGP-то. Пуснах РС-то и всичко тръгна нормално. Оттогава прави номера със "замръзването". Това описание, навежда ли ви на някакви мисли, защото аз за първи път видях подобно нещо?

-   Монитора ми премигва  аз съм виждал маймуни, но винаги е било от HDD.

ти обаче казваш, че са по време на POST-а...

прилича ми на лоши контакти(например преходник за Slot1+s370 процесор + липса на фиксиращи щипки за слота).

не съм сигурен, че е така, но ако имаш 2 от тези "необходими, но недостатъчни условия" - пробвай демонтаж+монтаж.

[8)]

-   Монитора ми премигва  Мисля че не си ме разбрал! Маймуните се появиха още като пуснах РС-то. След това го угасих. Демонтирах и пак монтирах видеото и пуснах и всичко беше ОК (нямаше маймуни). А под Windows маймуни никога не е имало. Там изображението "замръзва" или монитора "светва" в черно. 

-   Монитора ми премигва  Ако имаш възможност вземи от някой твой приятел видео карта и я смени с твоята. Ако при теб проблема изчезне, а започне да се проявява при него - изводът е ясен - видеокартата. Ако пак прави тов на твоя комп, тогава остава да е или монитора или както казва smarty контакт на процесор или преходник. Но според мен ако е от процесора ще ти забива целия комп, а не само видеото ( ти казваш че музиката продължава да свири при забило видео) . Виждал съм подобно нещо на  Pentium Slot1, освен това -  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">"No input signal"</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote"> и "маймунките" в досовския екран ме навеждат на мисълта за видеото. Още веднъж казвам  - за най-сигурно тествай с друга видео карта.Ако имаш възможност пробвай и с друг монитор[:)]. 

-   Монитора ми премигва  Аз съм виждал подобно нещо , за което говори ghostface на комп с вградено видео. Появяват се много и най-различни смущения в образа. Но знаците са правилни, просто едвам серазчитат. Мърдайки RAM паметта в слотчетата тези смъщения се променяха - както като мърдате антената на TV-то.

ОБАЧЕ компа не забиваше от това!

Чак като превключи на графичен режим всичко се оправяше.

По-въпроса na ghostface - не може да е от CPU-то, понеже то или забива или работи. средно положение няма.

Нещо може да не контактува видеото с AGP слота. Опитай да набуташ добре картата в слота, без да я завиваш за кутията. Понякога ако кутията е кофти, при завиването на винчето картата се измъква от слота.

Като включиш компа пробвай леко да мърдаш видеото

Най-добре пробвай с друга видео карта

-   Монитора ми премигва  Смъкнах шината на 100MHz и вече проблема го няма. Явно чипсета ми няма делител 1/2 и оттам идва кофти честота за AGP-то и PCI, съответно 88 и 44MHz, а оттам пък видеото прави проблема. Прав ли съм? 

-   Монитора ми премигва  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Смъкнах шината на 100MHz и вече проблема го няма. Явно чипсета ми няма делител 1/2 и оттам идва кофти честота за AGP-то и PCI, съответно 88 и 44MHz, а оттам пък видеото прави проблема. Прав ли съм?

<div align="right">Originally posted by ghostface*-*12/06/2004*:* 19:03:20</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

досега не съм виждал ХДД дето да работи на 44МХц година и половина без да смачка инфото. Освен това съв слагал и други марки дискове на същия комп при 133 ФСБ.

при 133 ФСБ - честотата на AGP e равна на 2/3 от ФСБ(същото е и при 100МХц ФСБ), обаче честотата на PCI е равна на 1/4, което при 133МХц ФСБ прави точно 33.3МХц.

не мога да го докажа, но си го карам по пътя на логиката:

1. Нямам проблем с ХДД

2. Имам 3 ISA устройства - заел съм и трите слота..(ако се клокваше PCI шината, щеше и ISA-та също - някой виждал ли е ISA да работи на повече от 9 MHz  ?)

сложете си SiSandra - не претендирам, че измерва честотата, но сигурно има база данни въз основа на която дава честотите на бусовете..

-   Монитора ми премигва  Smarty, ако правилно съм те разбрал, то PCI бачка на 33, а AGP-то на 88MHz, при FSB 133MHz. Което ще рече, че проблема ми със "замръзването" на изображението си е било от видео картата, тъй като явно не работи нормално на 88MHz. Ако е така, каква идея можеш да ми дадеш. Как хем да съм на шина 133, хем видеото да бачка както трябва...Има ли вариант? Ако няма друг начин ще трябва ще сменя видеото. 

-   Монитора ми премигва  Абе ако PCI-то е 44MHz, защо диска трябва да работи на 44MHz. Искаш да кажеш south bridge на chipseta ли няма да издържи?

Също при 133MHz FSB, AGP-to e 1/2 - 66MHz. обикновено до 75MHz няма проблеми

-   Монитора ми премигва 
-   Монитора ми премигва  Ами дъното ти просто си работи на 133/44 стойности на FSB/PCI и ти прави мизерии.Направи това което ти писах в темата за дъното и г пуснио на 133/33 или 150/37,5 (в смисъл, хем всичко ще ти работи, хем ще имаш известен прираст в производителноста). 

-   Монитора ми премигва  CoppermineE, PCI шината си е на 33MHz, при FSB 133, но AGP-то мисля, че е на 88MHz. При мен се дъни на FSB 133, най-вероятно, защото видеокартата ми не може да работи стабилно на 88MHz. Като пусна на шина 100 и всичко пее...Само аз не пея, защото това за процесора ми е downclock, само че PCI/AGP е 33/66. А на FSB 140 и 150 (от SoftFSB) веднага екрана става черен и се налага reset. Твоята видеокарта можеш ли да кажеш, че работи стабилно на FSB/AGP/PCI - 133/88/33? За да търся и аз да взема такава или пък някое дъно с AGP/PCI lock.