Резултати от 1 до 14 от общо 14

Монитора ми премигва

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2004

Монитора ми премигва

От около два дни имам следния проблем. Както си цъкам из Интернет и отвреме-навреме се случва монитора да ми премигне за част от секундата (просто само за миг премигва). Случва се (но доста по-рядко) и да се задържи един кадър все едно че РС-то е забило. След около 5-10 секунди се оправя. Започва да се движи и мишка и всичко. Докато е забил, харда е в покой. На какво може да се дължи това? Аз имам съмнение във видеото или CPU-то.

Преди една седмица смених процесор. Бях със Celeron 366MHz, a сега сложих Pentium III Coppermine 733MHz. Със Celerona FSB-то беше 83MHz, а сега естествено е 133MHz.

Видеото ми е Riva TNT2 Ultra 32MB. Светнете ме малко по въпроса тя на каква честота бачка и дали проблема не се получава от нея след като съм вдигнал FSB на дъното. Радиатора и е топъл (на допир). Някъде около 45-50 градуса. Трябва ли да слагам по-голям вентилатор?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Монитора ми премигва

или трябва да реинсталираш(preinstall) Windows, или CLEAN install ти трябва, или просто монитора е взел да се скапва... - това се доказва само след 1+2

и моя Р70 "мига", но само след като го събудя 'after SHUT down Monitor'

моето мнение е, че монитора ти е започнал да се скапва[B)][V]

... все пак, защо не пробваш да направиш някакъв "backup", или просто да си "сейвнеш" инфото на едно(2,3, ..N) CD-R .....?

по мое мнение:

след като направим "ъпгр<font color="purple">(ейд)</font id="purple">аде - винаги трябва да "проб(В)аме" системата с CLEAN INSTALL [|)]

4. Тук е от
    Jun 2004

Монитора ми премигва

Освен проблема със "замръзването" на изображението ми се появи още един, който мисля че се дължи на същата причина. Днес както слушах музика и се ровех из нета ми се изгаси монитора, но музиката продължи да свири. По-скоро не че монитора се изгаси, ами изчезна образа. Изгасих монитора и го пуснах пак и ми изписа "No input signal". Това на каква мисъл ви навежда. Според мен проблема е във видеото. А може ли при това условие да не е видеото, а да е CPU-то? Ето и още нещо което може да помогне:

До неделя нямах никакъв проблем. А в неделя като пуснах РС-то, екрана, на който се появява теста на РАМа, засичането на устройствата и т.н., се изпълни със всякакви "маймунски" символи, нещо като че ли е блокирала някоя програма под DOS. И въпреки маймуните се забелязваха отдолу рутинните операции - тест на РАМа, устройствата, даже след това изкара таблицата с инфото за РС-то, която се появява преди да започне да зарежда ОС. Изгасих РС-то...почудих се и го пуснах пак. Отново се появи същия ефект и аз пак го угасих. Тогава извадих видеокартата и я наместих пак на AGP-то. Пуснах РС-то и всичко тръгна нормално. Оттогава прави номера със "замръзването". Това описание, навежда ли ви на някакви мисли, защото аз за първи път видях подобно нещо?

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Монитора ми премигва

аз съм виждал маймуни, но винаги е било от HDD.

ти обаче казваш, че са по време на POST-а...

прилича ми на лоши контакти(например преходник за Slot1+s370 процесор + липса на фиксиращи щипки за слота).

не съм сигурен, че е така, но ако имаш 2 от тези "необходими, но недостатъчни условия" - пробвай демонтаж+монтаж.

[8)]

6. Тук е от
    Jun 2004

Монитора ми премигва

Мисля че не си ме разбрал! Маймуните се появиха още като пуснах РС-то. След това го угасих. Демонтирах и пак монтирах видеото и пуснах и всичко беше ОК (нямаше маймуни). А под Windows маймуни никога не е имало. Там изображението "замръзва" или монитора "светва" в черно.

7. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Монитора ми премигва

Ако имаш възможност вземи от някой твой приятел видео карта и я смени с твоята. Ако при теб проблема изчезне, а започне да се проявява при него - изводът е ясен - видеокартата. Ако пак прави тов на твоя комп, тогава остава да е или монитора или както казва smarty контакт на процесор или преходник. Но според мен ако е от процесора ще ти забива целия комп, а не само видеото ( ти казваш че музиката продължава да свири при забило видео) . Виждал съм подобно нещо на Pentium Slot1, освен това - <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">"No input signal"</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote"> и "маймунките" в досовския екран ме навеждат на мисълта за видеото. Още веднъж казвам - за най-сигурно тествай с друга видео карта.Ако имаш възможност пробвай и с друг монитор[].

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2003

Монитора ми премигва

Аз съм виждал подобно нещо , за което говори ghostface на комп с вградено видео. Появяват се много и най-различни смущения в образа. Но знаците са правилни, просто едвам серазчитат. Мърдайки RAM паметта в слотчетата тези смъщения се променяха - както като мърдате антената на TV-то.

ОБАЧЕ компа не забиваше от това!

Чак като превключи на графичен режим всичко се оправяше.

По-въпроса na ghostface - не може да е от CPU-то, понеже то или забива или работи. средно положение няма.

Нещо може да не контактува видеото с AGP слота. Опитай да набуташ добре картата в слота, без да я завиваш за кутията. Понякога ако кутията е кофти, при завиването на винчето картата се измъква от слота.

Като включиш компа пробвай леко да мърдаш видеото

Най-добре пробвай с друга видео карта

10. Тук е от
    Jun 2004

Монитора ми премигва

Смъкнах шината на 100MHz и вече проблема го няма. Явно чипсета ми няма делител 1/2 и оттам идва кофти честота за AGP-то и PCI, съответно 88 и 44MHz, а оттам пък видеото прави проблема. Прав ли съм?

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Монитора ми премигва

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Смъкнах шината на 100MHz и вече проблема го няма. Явно чипсета ми няма делител 1/2 и оттам идва кофти честота за AGP-то и PCI, съответно 88 и 44MHz, а оттам пък видеото прави проблема. Прав ли съм?

<div align="right">Originally posted by ghostface*-*12/06/2004*:* 19:03:20</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

досега не съм виждал ХДД дето да работи на 44МХц година и половина без да смачка инфото. Освен това съв слагал и други марки дискове на същия комп при 133 ФСБ.

при 133 ФСБ - честотата на AGP e равна на 2/3 от ФСБ(същото е и при 100МХц ФСБ), обаче честотата на PCI е равна на 1/4, което при 133МХц ФСБ прави точно 33.3МХц.

не мога да го докажа, но си го карам по пътя на логиката:

1. Нямам проблем с ХДД

2. Имам 3 ISA устройства - заел съм и трите слота..(ако се клокваше PCI шината, щеше и ISA-та също - някой виждал ли е ISA да работи на повече от 9 MHz ?)

сложете си SiSandra - не претендирам, че измерва честотата, но сигурно има база данни въз основа на която дава честотите на бусовете..

12. Тук е от
    Jun 2004

Монитора ми премигва

Smarty, ако правилно съм те разбрал, то PCI бачка на 33, а AGP-то на 88MHz, при FSB 133MHz. Което ще рече, че проблема ми със "замръзването" на изображението си е било от видео картата, тъй като явно не работи нормално на 88MHz. Ако е така, каква идея можеш да ми дадеш. Как хем да съм на шина 133, хем видеото да бачка както трябва...Има ли вариант? Ако няма друг начин ще трябва ще сменя видеото.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2003

Монитора ми премигва

Абе ако PCI-то е 44MHz, защо диска трябва да работи на 44MHz. Искаш да кажеш south bridge на chipseta ли няма да издържи?

Също при 133MHz FSB, AGP-to e 1/2 - 66MHz. обикновено до 75MHz няма проблеми

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

Монитора ми премигва

16. Тук е от
    Jun 2004

Монитора ми премигва

Ами дъното ти просто си работи на 133/44 стойности на FSB/PCI и ти прави мизерии.Направи това което ти писах в темата за дъното и г пуснио на 133/33 или 150/37,5 (в смисъл, хем всичко ще ти работи, хем ще имаш известен прираст в производителноста).

17. Тук е от
    Jun 2004

Монитора ми премигва

CoppermineE, PCI шината си е на 33MHz, при FSB 133, но AGP-то мисля, че е на 88MHz. При мен се дъни на FSB 133, най-вероятно, защото видеокартата ми не може да работи стабилно на 88MHz. Като пусна на шина 100 и всичко пее...Само аз не пея, защото това за процесора ми е downclock, само че PCI/AGP е 33/66. А на FSB 140 и 150 (от SoftFSB) веднага екрана става черен и се налага reset. Твоята видеокарта можеш ли да кажеш, че работи стабилно на FSB/AGP/PCI - 133/88/33? За да търся и аз да взема такава или пък някое дъно с AGP/PCI lock.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. whirlpool arc 4030 премигва ?!
    От knave във форум Хладилна техника
    Отговори: 3
    Последно: 12-07-16, 21:38
  2. Daewoo lt37l2 премигва
    От ivan2010 във форум Други телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 31-12-11, 22:42
  3. NEO TV-1451 премигва картината и губи цветове
    От Стоян във форум Други телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 13-08-10, 00:08
  4. Три монитора с ............
    От neeed във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 03-11-09, 22:44
  5. Два монитора
    От tody във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 30-03-06, 20:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе