Пак за цифровите фотоапарати
ами значи харесала си бях hp photosmart 635 а после почти ме навиха на hp photosmart 735.
Доколкото се ровичках пише навсякъде че юзърите са доволни от качеството на снимките ама все имат проблеми с батериите.
Понеже не съм много наясно с батериите, казаха ми че е по добре да са си вътрешни за фотоапарата, а не някви кат за уолкмен.
На този линк http://hpshop.cnsys.bg/index.html?categoryID=101 ми се срува че hp photosmart 635 може да се купи с адаптер, а hp photosmart 735 явно не.
Та в този случай кой ще ми препоръчате- пак казвам че става въпрос за любителски снимки. Планирам да си купя още памет по късно- ама ми се ще да мога да щракам, а не за 2 часа да ми свършат батериите. Не мисля да снимам филмчета.
Мерси още веднъж на всички отговорили
Който и от двата да вземеш ще имаш проблеми с батериите. Като гледам от линка който си дала и двата са "2 type AA bateries" , което означава, че са "някви кат за уолкмен".[:)] С такива батерии за да издържа на повече снимки, апарата трбва да е поне с 4 ( ама ккакво гюле става тогава ) HP по принцип имат висока консумация. Конкретно за двата модела - по отношение на батериите едва ли ще издържат много.
абе много гадна работа
таман си харесах фотоапарат и те да са му зле батериите[V]
мерси за отговора все пак
И двата апарата, действително работят с еднакви батерии и имат доста голяма консумация. За това най-удачния вариант е (ако действително купиш някой от тях) да си купиш допълнително презареждаеми NiMH батерии. С алкални си е направо безумие - надали ще можеш да направиш и 10 снимки с един комплект.
С презареждаеми батерии ще мога ли да ходя цял ден и да си щракам- те колко ще издържат горе долу ама без да ги презареждам
или е по добре да си избера някой друг модел фотоапарат...
може би някой модел на samsung
или на benq...
С такъв тип батерии го приеми средно между 40 и 50 снимки. По принцип най-доброто ти решение за издръжливост на батериите е мо дел с Li-Ion батерия, но в такъв случай отиваме в доста по-различен ценови клас (не, че не си заслужава де).
BTW - ако искаш да добавиш нещо към последния си пост, използвай бутона "Edit", за да не се получава натрупване на последователни постове.
Абе HP ще прави досатъчно снимки с един комплект батерии, особено ако вземеш минимум 2000mAh. Ще можеш да си снимаш цялден. Не е чак толкова голяма консумацията. Аз като и купувах навремето моя НР 720 пак всички казваха че канцумацията била голяма а аз правя по 180 снимки със светкавица и батерии 1600mAh. Да не мислите че другите сапунерки от по евтините правят много повече снимки.
Да добава че НР635 не върви с адаптер пък и той не ти е необходим. Купуваш си комплекта със чантичка, зарядно и 4 батерии и си готов. Хем ще имаш резервен комплект батерии както свършат едните. Зарядните и батериите от този комплект на НР са едни от най-добрите.
I poneje vsi4ki te pla6at s golyama konsumaciya na baterii, da ti kaja koi e nai golemiyat konsumator na baterii - LCD screen-a, taka 4e ako go izklyu4i6 i si polzva6 regular viewfinder 6te izdurji mnogo po dulgo.
Star Warrior, мисля, не, дори съм сигурен, че презареждащите батерийки имат по - малка издържливост(един заряд) от непрезареждащите. Даже ако не се лъжа има минимална разлика във волтажа им в полза на непрезареждащите ? Поправи ме, ако греша.
Разбира се, номерът е и колко mAh ще бъдат, но в общия случай...
Във Вали www.vali.bg има 2300mAh за около 6лв. Тези батерии наистина издържат повече от алкалните. Самите апарати са предвидени и за алкални и за презареждащи и за нормални батерии.
Самият НР735 има и вариант с докинг стейшън, който е и зарядно, но в БГ май никой не го предлага.
@D3BEPP - прав си за едно нещо само - презареждаемите батерии са на 1.2V срещу 1.5V на алкалните. Но си абсолютно в грешка по отношение на издръжливостта им. Преди време работех с такъв апарат и резултатаът с алкални беше плачевен. При включен LCD можех да направя 7-8 снимки и 10-12 при включен. Купих му 2000 mAh NiMH батерии и вече правех 50-60 снимки при включен екран (не съм го пробвал с изключен).
Както и да е - купиш ли си такъв апарат си купи и батерии. Моите си ги купувах точно от www.vali.bg както каза и breiii. Вършат работа и са на добра цена. Мисля само, че зарядното беше малко по-скъпичко.
Е.... Но класът на 2000 милиамперните батерии не е съответстващ на едни обикновени алкални. Основния - нисък клас милиамперки са примерно 500-700 мач. Нищо чудно че 2000 държат повече от тошиба примерно. Но има и скъпи и хубави еднократни батерии.
Но както и да е:) Все пак моята препръка е следната: Дето ще дадеш 50 лева за два чифта батерии и зарядно, по - хубаво си купи по - висок клас с по - малко проблеми :)
@My Name,
Мисля, че при избора на фотоапарат вида на използваните батерии не бива да се поставя мажду най-важните критерии. Какви батерии ще използвате зависи от това колко често ползвате самия фотоапарат.
Ако го ползвате <font color="green">чисто любителски </font id="green">по веднъж на седмица - две: избора за мен са <font color="green">алкалните батерии </font id="green">- един комплект в апарата и един резервен. Предимствата - по-евтини в сравнение с NiMH акумулатори, не се притеснявате дали са заредени, ползваш и хвърляш.
Ако го ползвате <font color="red">в работата </font id="red">си и правите снимки всеки ден - избора е <font color="red">акумулаторни батерии </font id="red">с по-голям капацитет и пак два комплекта. Неудобството на акумулаторните батерии обаче е, че искат грижи - редовна проверка и зареждане с подходящото за тях зарядно устройства.
И за двата режима на употреба вградената LiION или LiPOL считам за <span id='hl' style='background-color: yellow'>неудачно решение </span id='hl'>- винаги има риск да увиснеш с разредена батерия, без възможност да я заредиш и без алтернативен вариант.
Ами ти явно нямаш цифров фотоапарат за да казаваш че е по изгодно с алкални. Знаеш ли коклко бързо ще ти изтънее портфейла ако караш с алкални батерии, при положение че трябва да вземеш от най скъпите пък и наистина със зареждащи батерии апарата прави повече снимки. Това е мног оважно аки имаш и по голяма карта за снимките. Освен това батериите не са толкова капризни.