Резултати от 1 до 4 от общо 4

Значи ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    808
    #1

    Значи ...

    Попадна ми между ръчичките един лаптоп ейпъл с макинтош операционна система. Обаче човека изглежда го е полял с вода и вътре е било леко наводнено. Проблема е , че макинтоша е на френски и нищо немога да разбера. Можете ли да ми дадете линк или нещо такова да изтегля някакъв рестор диск или нещо през което да буутне и да го оправя ? И ако може да ми кажете има ли биос това чудо ?

  2.  
     
  3. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    475
    #2

    Значи ...

    Би ли написал кой модел е PowerBook-a.

    По принцип Маковете са с Mac OS и не може да се инсталира друга. После може да си сложиш емулатор на Win, (SoftWindows май че беше - не съм много в час), но според мен от това няма смисъл.

    Mога да ти дам осигуря дискове с операционна сисътема (Mac OS 9, 9.2 или Х, както и доста софтуер) но е хубаво да знам кой модел е компютъра. Системите, които имам са английски.



    Дисковете е хубаво да ги получиш записани, защото няма начин да се запише bootable диск за Mac OS на РС (тоест няма смисъл да ги качвам на някое free).



    На втория ти въпрос - естествено че имат BIOS, но той не се казва така, мисля че се казва Mac OS ROM недостъпен е за юзерите (поне аз за толкова години не съм изпитвал необходимостта да търся начини да се ровя на апаратно ниво, а съм сигурен че на сервизно ниво съществуват такива начини).

  4. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    808
    #3

    Значи ...

    Модела на лаптопа е Ibook 950 . Поне така пише. Голяма простотия е защото е на френски и нищо немога да разбера. Вчера го пуснах и там поне аз така го разбрах, почнаха някакви сканове и тръгна. Обаче всичко се е скапало. Където щтракна пише, че паметта е скапана и недостига. Отворих ейпъла и чипа беше целия окислен където е бил намокрен. Много ми е чудно как върви като е окислена паметта ? Можеш ли да ми дадеш някакъв линк да сваля някакъв рестор диск , защотото аз съм от търново и малко бавно ще стане докато получа дисковете. И още нещо. Натискам аз копчетата по клавиатурата ама нещо нестава . Някакви комбинации ли има от копчета ? Можеш ли да ми кажеш какви са те , защото мишката се скапа , като отворих компа. Ами ще чакам отговор днес .

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    11
    #4

    Значи ...

    Привет.

    Първо за клавиатурата и мишката: сложи обикновени USB от PC ! Ще тръгнат без проблем и без драйвери.

    Второ - френския:



    търсиш нещо с "Icon 1" и го стартираш (дано да тръгне) после търсиш в него нещо с "Icon 2" там местиш "English" най-горе, може да рестатираш за всеки случай и си с английска MacOSX.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Какво значи това?
    От catana във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 10-02-07, 18:48
  2. Какво значи съобщението....
    От bestman във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 20-04-05, 19:29
  3. Какво точно значи: "Port map"
    От Antichrists във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 14-04-04, 09:29
  4. Какво значи гарантирана скорост?
    От hipo във форум Мрежи
    Отговори: 19
    Последно: 19-04-02, 14:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе