-
Буря
Вчера ме тресна токов удар.Бях изключил кабела за нета,но наблизо тресна гръмотевица.В резултат токов удар на който UPS не сработи, компа се рестартира и не можа да зареди Вин а/98SE/ Резултата скапано захранване,мрежова карта. Все пак добре че няма поражения на хардовете.
-
Буря
Съчувстваме ти! Очакваш ли нещо повече, освен да приемем написаното от теб за информация?
-
Буря
може би да го накараме да си зададе въпроса за какво ми е този UPS?
-
Буря
Уффф и аз взех да се замислям да слкагам UPS и LAN протектор че ми писна да си изключвам кабела като завали дъжд а напоследък доста че случва да гурми и трещи. Друг е въпроса че май UPS-а трябва явно да не е какъв да е че да не се получи гореописаният резултат. А между другото има ли UPS си с вградени ЛАН протектори.
-
Буря
@Glarus,
Малко са нещата, които могат да те спасят от "наблизо треснала гръмотевица" и UPSa не е между тях[V]
-
Буря
@Lupus
Знам човече, знам че един читав UPS е над 500$, но това само може да се молим да не става нещо по мрежата, но токовите удари не винаги се получават от гръмотевици. В случая на kris11 му е от това, а може и да не е.
лично аз за себе си се чудя какво да предприема срешу бури и още не съм решил нещо читова. Ако някой има предложение да казва
-
Буря
-
Буря
kris11, кажи какъв ти е UPS-a че след вчерашните премигвания на тога нещо взех да се навивам за UPS.
-
Буря
Хмм, който има наблюдения и опит със LAN протектор нека каже мнението си, от каде могат да се купят и в какъв цениви интервал варират.
-
Буря
Аз искам да си взема UPS с лан протектор ама си харесъх един за ~115$ на APC но засега че се въздържа заради кинтите. По евтино мяма смисъл да си вземам защото само ще служи като ми изгасен тока да си изккчка компа.
-
Буря
Много се извинявам на всички, но нямах нет.
Подробностите : 2 компа в мрежа вътрешна.В края на краищата се оказа ,че не е виновен UPSa.Пораженията а от вътрешната мрежа м/у РС. Втория комп. не е вързан към UPS.След токовия удар ми е гръмнала мрежовата карта за връзка с двата компа.Оттам поражения в захранването.Втория РС не беше изключен при токовия удар.Има имнякакви пораженияи по Лан картата защото след смяната на картата за връзка с втория комп. Лан картата не позволява връзка с оператора. Занесох я в къщи и я пробвах и работи,но с нова мрежова карта така и не успях да направя връзка м/у 2 та компа.Сложих нова Репотек и успях да направя вътрешна мрежа ,но ВИНа 98 СЕ е боза.Оутлоока не работи и търси 1 ДЛЛ файл.Файла си го намираш.Оутлука не може да се деинсталира и инсталира наново. експлорера не ти позволява да си напишеш паролата за пощенска кутия.Складовата ми програма си работи, но проблема е с Оутлука.Понеже е фирмен а и оттам ми наредиха го пратих за "ремонт" но мина 1 седмица вече и нищо.Трябва да се преинсталира Вин а ама ги е страх заради складовата програма.За нова инсталация се плаща доста.А там има данни от 2001 г. Предложил съм им да взема втори хард на който да инстал. ХР и да го ползвам за интернет а на стария да си работи скл.програма без загуба на данни но.....
РС При съседите ми има поражения по факсове,принтери,климатик. Не говоря за поразени Лан карти и хъбове на Юникомс.
Има предлагане на хъбове във Варна и сюичове за по 6-7 лв с изгорели портове./примерно от 8 - 2-3 изгорели./ А лошото е че всеки ден има гръмотевици.
Извинявам се за дългата тирада
-
Буря
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">kris11, кажи какъв ти е UPS-a че след вчерашните премигвания на тога нещо взех да се навивам за UPS.
<div align="right">Originally posted by Julian*-*30/07/2004*:* 14:20:44</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
a Julian i Pat UPS e Ever Power 1000VA а работа а за в къщи си взех 600VA и до бурята не съм имал проблеми.На работа е от 2001г и ме е спасявал много пъти.И на работа и в къщи имам Лан протектори и са СВЪРЗАНИ към нулата но все пак вяра на тях нямам. Това си е 1 платка с 6 диода 1N4007 , 1 ценер и 2 глим лампи.Струва 10 -12 лв. зависи откъде ще го вземеш.
На хъба който е на 5м кабел от моя комп има но това не го спаси вече за трети път. Казвам Ви за да не се предоверявате на Лан протектори.
1 подробност - в населени места/ повече сгради/ не падат поне тази година гърмове,но аз съм ,абе направо накаря на града на 500м от езерото и трещи здравата.Вече4 съм в чудо.2001 г ми изгърмя факса и хладилника.
-
Буря
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хмм, който има наблюдения и опит със LAN протектор нека каже мнението си, от каде могат да се купят и в какъв цениви интервал варират.
<div align="right">Originally posted by FIFA*-*05/08/2004*:* 19:45:49</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
10-12 лв ама не се доверявай много
-
Буря
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">kris11, кажи какъв ти е UPS-a че след вчерашните премигвания на тога нещо взех да се навивам за UPS.
<div align="right">Originally posted by Julian*-*30/07/2004*:* 14:20:44</div id="right">
Ever Power на работа 1000VA, къщи преди 2 месеца заради проблемите като при теб си взех 600VA ot D&G на ул.Д-р Железкова за 105 лв.От новия бизнес хотел Варна имам чести токови удари
-
Буря
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хмм, който има наблюдения и опит със LAN протектор нека каже мнението си, от каде могат да се купят и в какъв цениви интервал варират.
<div align="right">Originally posted by FIFA*-*05/08/2004*:* 19:45:49</div id="right">
10-12 лв ама не се доверявай много
<div align="right">Originally posted by kris11*-*05/08/2004*:* 21:41:04</div id="right">
Е, ясно това, въпроса е останалите решения стуват пари, който обаче в случай на подобно нещо биха се изплатили. Все пак до каква степен протекторите предпазват?