Помогнете в избор на ......!!!
  Здравейте ,

Имам нужда от съвет за следните компоненети

искам да си взема нови твърд диск(HDD) и записвачка(CD-RW),може и DVD-RW...въпроса ми е за записв... да е такава ,че да може да чете възможно всякакви дискове (понеже сега имам LG 52x32x52x16 combo и не съм доволен ,не чете и записва всичко,),а старата ми TEAC W540E се справяше добре,искам да е УЛтра да записва CD-RW на 24х,а за харда да е възможно по-бърз 10000/15000 rpm,8MB ,ATA100/ATA133 или SATA ,коя марка да е ,коя се представя по-добре? Благодаря на всички отзовали се!
  Акотърсиш хубава записвачка изборът е един Plextor, aз имам такава и всичко, което не се чете от другите се чете на Plextor-а. Все пак е нужна и доза късмет при записвачките, а и при дисковете също.
  Записвачките Асус се оказаха много добри,а и цената им е прилична,така че те съветвам да потърсиш такава

За ХДД....еми най доброто е може бе Шейтан на 15к,но все пак цената му е къмто 600$ и то за много ниско гигабайтов модел без контролера и кабел

Бих те посъветвал да обърнеш внимание на 120-160гб модели на Сийгейт,а ако пък търсиш бързина Хитачи е твоя избор
  За ДВД писачка нампоследък се препоръчва LG GSA-4120BB, двуслойна е и надежна, цената й е около 110$. Друг вариант е  Plextor 712A (както Ru-boy каза), но при нея няма поддръжка на двуслойните дискове (в смисъл за запис). Пайнър също имат хубав модел в момента, но не се сещам как се казваше...

Относно харда не съм сигурен, че покупката на подобен хард (10-15000 об.) е оправдана... все пак за тези пари можеш да си вземеш 3-4 диска по 100-тина ГБ и да ги вържеш в масив... та ако се насочиш към "нискообортните" добър избор са Хитачито с тяхната 3 годишна гаранция, пък имат и други качества...
  DVD -RW = LG 4120 B

HDD 80/120/160 Gb = Seagate barracuda - 60m гаранция
  Здравейте,

Ориентирах се към Seagate barracuda 160/200 ГБ,,за записвачката още се колебая между ЛЖ (въпреки ,че от сегашната си ЛЖ не съм доволен) и Плекстор.Благодаря на всички !