търся електролитен кондензатор - 1200 мирко Фарада / 200 В / Ф22 мм --- трябват ми 2 бр. но не мога да намеря във варна...
търся електролитен кондензатор - 1200 мирко Фарада / 200 В / Ф22 мм --- трябват ми 2 бр. но не мога да намеря във варна...
Виж тук: http://www.mario.bg/ Има някакви кондензатори 2200 микрофарада на 100 волта, евентуално можеш да използваш два.
няма и там.... продължавам да търся... ако може някой да помогне
Виж в Комет СОфия, ако има с наложен платеж или куриер изпращат пратката.
http://home.comet.bg/main/index.html
Обясни малко по-подробно за каква апаратура е кондензатора и в каква верига участва, за да видим с какво може да се замени. Критично ли е местото?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">търся електролитен кондензатор - 1200 мирко Фарада / 200 В / Ф22 мм --- трябват ми 2 бр. но не мога да намеря във варна...
<div align="right">Originally posted by gugimoto*-*26/10/2004*:* 17:11:13</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Уточни с радиални или аксиални изводи да са. Провери ли при Братан/ първия магазин "Конрад"/?Сега се намира на ул.Христо Попович 43 мисля в блока на 1-ч етаж.Има външна стълба.района на Ботевата градинка е.При него можеш и по каталог да поръчаш.
Както ти писа и Лупус уточни фатално ли е мястото за да се търси замяна.
това е един кондензатор от захранването ми... изпуши по погрешка... пуснах го на 110В. Antec True 550 [V]
при братан няма, каза че ще потърси.
Луп... на входа е....
Ако проблемът е в това да бъде намерен специализиран магазин за целта, пробвай (ако си в София де) в 1 блок (ректората) на ТУ-София. Точно до централния вход вляво има един магазин за електронни компоненти, силно се надявам, че ще ти намерят тоя кондензатор, пък бил той електролитен...
Даа, ясна е работата. Тия стойности и пробивни напрежения са по японски стандарти. Най-бързото решение е да се поразходиш по сервизните фирми и да поискаш да ти извадят два кондензатора от някое гръмнало захранване.
Огледай и тук:
http://www.eshop.bg
от Варна съм, но приемам и доставка от друг град за моя сметка срещу една бира примерно за услугата....
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">търся електролитен кондензатор - 1200 мирко Фарада / 200 В / Ф22 мм --- трябват ми 2 бр. но не мога да намеря във варна...
<div align="right">Originally posted by gugimoto*-*26/10/2004*:* 17:11:13</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Приятел, успя да ме заблудиш и мен в началото [:D] стойността на кондензатора не е 1200 микрофарада както си написал а е 120 микрофарада, слагай с успех какъвто намериш около 100 микрофарада пък бил той и на по-високо напрежение от 200 волта, такива кондензатори има във всеки магазин за радиочасти , използват се масово в импулсните захранвания на телевизорите а и не само там ! А пък ако толкоз не можеш да намериш в твоя град-обади се, ще ти изпратя 5-6 досущ същите като твоя, свалени от захранващи блокове, но ще ти легне скъпо куриерската услуга !
както съм написал - стойностата е 1200 микрофарада.... не е 120...
най голямемия капацитет досега ми е 670 мирко, ако не се лъжа... по поръчка могат да ми доставят до 1000 микро, но не ме устройва..
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">както съм написал - стойностата е 1200 микрофарада.... не е 120...
най голямемия капацитет досега ми е 670 мирко, ако не се лъжа... по поръчка могат да ми доставят до 1000 микро, но не ме устройва..
<div align="right">Originally posted by gugimoto*-*18/11/2004*:* 09:18:43</div id="right">
Ако е истина което пишеш.Още 1 решение.Намираш с подобна стойност но с по-голям габарит или правиш батерия от 2-3-4 бр и изнасяш извън захранването/ако е действително на входа на захр. блок./Има терсмосвиваемишлухи вече и можеш общо батерията да я облечеш с термошлаух или с изол.лента може и самовулканизираща
на Бишоп -W963 ot 600V do 69kVили 122 Rubber Tape na 600V.
И термош-лаухи и ленти мога да предложа.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">както съм написал - стойностата е 1200 микрофарада.... не е 120...
<div align="right">Originally posted by gugimoto*-*18/11/2004*:* 09:18:43</div id="right">
Приятел, досега не съм виждал захранване за РС което да има кондензатор на входа на променливото 1200 микрофарада, а съм отварял и ремонтирал десетки и стотици може би, твоето е нещо уникално!