Резултати от 1 до 15 от общо 15

Един въпрос за "водно" охлаждане....

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2004

Та въпроса ми е според вас кой е най-подходящия фреон за едно течно охлаждане?? Тук има доста техници с добри познания по физика и мисля че ще можете да ми дадете точен отговор. Благодаря предварително!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Та въпроса ми е според вас кой е най-подходящия фреон за едно течно охлаждане?? Тук има доста техници с добри познания по физика и мисля че ще можете да ми дадете точен отговор. Благодаря предварително!

<div align="right">Originally posted by the_unique*-*29/11/2004*:* 20:42:46</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Фреон е отдавна дума табу.Има заместители.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2004

Не се изразих правилно.... Имах предвид някакъв друг пълнител, не вода а нещо по ефективно.... Спирт на пример??

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

спирта пък е за пиене.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2004

Ако може някой да ми даде сериозен отговор ще съм ви много благодарен!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7. Тук е от
    Dec 2000

За да бъде по-ефективно охлаждането е необходимо използваната течност да има по-голяма специфична топлоемкост (специфична топлина). Бележи се с С. Доколкото знам този параметър при водата е най-голям.

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не се изразих правилно.... Имах предвид някакъв друг пълнител, не вода а нещо по ефективно.... Спирт на пример??

Ако може някой да ми даде сериозен отговор ще съм ви много благодарен!

<div align="right">Originally posted by the_unique*-*29/11/2004*:* 21:16:05</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Интересен въпрос. Ефективно в какъв смисъл? Какво прави въпросната течност? Ами приема топлината от процесора и я отвежда до радиатора, където трябва бързо да я отдаде.

Какви качества трябва да има? Отговори си на тия въпроси и ще намериш заместителя.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2004

Това вече са смислени отговори! Много ви благодаря! Идеята ми е да си сглобя водно охлаждане, но не ми е ясно как и къде могат да се направят радиотора и това което ще е в/у процесора(знам че се продава такова нещо но $30 са си сума).

11. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Ако тръгнеш да си го правиш сам ( или дадеш чертеж на майстор ) ще ти излезе над 30 долара...

12. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Още по-ефективно е да си направиш охлаждане с течен азот [] , но е доста по нетехнологично.

При водното охлаждане освен радиатора е важна и помпата, която движи водата - трябва да осигурява дебит

13. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Още по-ефективно е да си направиш охлаждане с течен азот ...<div align="right">Originally posted by Lazy Dog*-*01/12/2004*:* 08:49:10</div id="right">

До колкото ги разбирам тези термини, решението с азота ще е по-<font color="blue">ефикасно</font id="blue">, и далеч по-не<font color="red">ефективно</font id="red"> от водното.

Поправете ме, ако бъркам:

<font color="blue">ефикасен</font id="blue"> - върши си работата (Raid - избива ги до крак)

<font color="red">ефективен</font id="red"> - добро КПД (edit/добавено) т.е. добро отношение цена/резултат

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Още по-ефективно е да си направиш охлаждане с течен азот [] , но е доста по нетехнологично.

<div align="right">Originally posted by Lazy Dog*-*01/12/2004*:* 08:49:10</div id="right">

Току виж процесора от полупроводници станал от свръх проводници.[8D]

16. Member
    Тук е от
    Jan 2004

@skynet: Само охладителя на CPUто ли ще излезе повече от 30$ или цялата система и имаш ли представа колко повече??

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

само охладителя

18. Member
    Тук е от
    Nov 2003

----не по темата----

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Още по-ефективно е да си направиш охлаждане с течен азот ...<div align="right">Originally posted by Lazy Dog - 01/12/2004 : 08:49:10</div id="right">

До колкото ги разбирам тези термини, решението с азота ще е по-<font color="blue">ефикасно</font id="blue">, и далеч по-не<font color="red">ефективно</font id="red"> от водното.

Поправете ме, ако бъркам:

<font color="blue">ефикасен</font id="blue"> - върши си работата (Raid - избива ги до крак)

<font color="red">ефективен</font id="red"> - добро КПД (edit/добавено) т.е. добро отношение цена/резултат

<div align="right">Originally posted by prt - 01/12/2004 : 09:33:36</div id="right">

<font color="blue">ефективен

ефективен, ефективна, ефективно, мн. ефективни, прил. От който има добър ефект (в 1 знач.), резултат (обикн. под формата на продукт). Ефективна работа. // нареч. ефективно. // същ. ефективност, ефективността, ж.</font id="blue">

<font color="red">ефикасен

ефикасен, ефикасна, ефикасно, мн. ефикасни, прил. Който оказва добро въздействие; който може да въздейства. Ефикасно средство. // нареч. ефикасно. // същ. ефикасност, ефикасността, ж.</font id="red">

prt , не го считай за заяждане, но смятам, че не си прав по отношение на смисъла на термините. В случая е възможно да се използват и двата. (Поне тълковния речник казва така [:D])

----не по темата----

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Продавам водно охлаждане Corsair H60
    От rado_ss във форум Приключили продажби
    Отговори: 3
    Последно: 03-07-12, 23:51
  2. Водно Охлаждане!
    От jovanoty във форум Овърклок
    Отговори: 5
    Последно: 31-08-09, 08:52
  3. Продавам водно охлаждане
    От mxkolev във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 25-10-07, 18:45
  4. Водно Охлаждане
    От connect във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 29-01-06, 17:57
  5. Водно охлаждане
    От Blade™ във форум Овърклок
    Отговори: 13
    Последно: 17-07-03, 15:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе