Резултати от 1 до 9 от общо 9

F1! Не/работещо PC?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2003

F1! Не/работещо PC?

положението е малко странно и доста деликатно, но ще се опитам да го изясня колкото се може по-добре. Преди 3 месеца си взех чисто нов компютър:

CPU: AMD Athlon 2000+

MB: QDI KuDoz 7x/600

Chipset: VIA VT8377

256 DDR RAM VDATA

VC: GeForce 4 MX 440 64MB

HDD:ExcelStore 40 GB

Сега идва интересната част-когато го купих си работеше. Вярно,че го пробвах само 2 пъти за по 2-3 часа, но за повече нямаше време. Идеята ми беше да си купя що-годе приличен компютър от България, защото в Германия са много скъпи(в момента съм в Германия). ОБАЧЕ: когато го донесох тук-неприятна изненада- всичко си се обажда, зарежда си , само че на монитора няма никой. След кратка операция по подмяна на чарковете от една друга машина(основно заподозрени бяха видеокартата и монитора), се оказа, че е RAM-та. Изпратих я (1 платка беше) подмениха я, пратиха ми я нашите обратно, сложих я и компютърът си тръгна - всичко наред. Е да, ама НЕ! След около 3 седмици започна да прави същия номер като го пусна първия път. Изключа, включа още веднъж-ок. Обаче след като дойдох пак тук след Коледната ваканция, не 1 от 2 пъти ,ами 1 от 40 не искаше да тръгва. След станалата вече рутинна операция по смяна местата на РАМ-та, тръгваше (евентуално). Допреди 2 дни когато положението стана нетърпимо. Отново сменихме РАМ-та, но този път и с другите не стана(пробвахме 2 различни платки от по 256 МБ едната от които маркова). В редките случай когато тръгне сега (в 1 от 200 ) не бива по никакъв начин да рестартирам ,защото пак се получава същата работа-компютърът чегърка, а на монитора няма нищо(даже минава в stand-by режим). Ако НЯКОЙ може по някакъв начин да помогне, моля , нека го направи. Аз лично досега дори не бях чувал за такъв случай.

P.S.Още нещо, което бях забравил. Тръгва единствено и само ако съм оставил кутията легнала на пода.

Благодаря предварително!

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

F1! Не/работещо PC?

не знам, но я виж дали на това дъно не може да се вдигне волтажа на паметта

сменената изгоряла ли се оказва или какво?

настройките на паметта не са прекалено агресивни, нали?

4. Тук е от
    Aug 2003

F1! Не/работещо PC?

Всичко е на auto в BIOS-a. А всеки път след като вляза в BIOS-a после нали си се рестартита независимо дали дадеш save&exit или exit without saving - и пак същия номер.

Не съм барал настройките ,че да ги правя агресивни.

Забравих да кажа, че тази платка РАМ, която ми е в момента работи на друг компютър.

5. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

F1! Не/работещо PC?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

P.S.Още нещо, което бях забравил. В редките случай, в които монитора светне се изписва: <font color="red">CMOS - checksum error - Defaults loaded</font id="red">. И от там вече F1, за да продължи да зарежда или del за влизане в BIOS.

Благодаря предварително!

<div align="right">Originally posted by Xenter - 19/01/2005 : 03:06:40</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

първото за което се сещам е батерията на дъното. дефектна, изтощена или неконтактуваща добре. ако батерията е добре - трябва да се търси причината. обаче,

прилича ми на дъно това, не на памет. сигурно е дефектно дъно с някоя студена спойка, а като сменяте паметта да го деформирате леко(огъването на дъното е неизбежно) и то да тръгва. дано да греша, но то скоро ще се разбере.

ако е от батерията - би трябвало да губи и системното време и датата - имаш ли подобни наблюдения ? ако не е от нея - не знам ...[V][B)]

<font color="orange">добавено</font id="orange">

а бе я вижте там да неби джъмпера за reset на BIOS да сте го оставили на положение Clear CMOS ??

6. Тук е от
    Jan 2005

F1! Не/работещо PC?

Може би има софтуерна несъвместимост и при4ината не е в харда. Инсталирай си една супер програма TuneUpsistem optimizer. Родих се с нея. И на мен ми правеше номера, но откакто я ползвам съм ОК. Само че ми я инсталира приятел, щото съм софтуерен глупак и не знам откъде да я изтеглиш. Успех![:D]

7. Тук е от
    Aug 2003

F1! Не/работещо PC?

наистина и аз си го мислих това за дъното.

П.С. това верно го изписваше само след като местих джъмпера.

Мерси за мнението.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2004

F1! Не/работещо PC?

Ако батерийката е в ред, може да е деградирал физически БИОС-а. По-точно чипа, на който е записан. В подкрена на тази възможност е фактът, че положението постепенно се влошава.

Префлешвай със същия БИОС, за да "опресниш" записа на ЕАРОМ-а.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

F1! Не/работещо PC?

захранването !!!! и дъното са проблемните

11. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

F1! Не/работещо PC?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ако батерийката е в ред, може да е деградирал физически БИОС-а. По-точно чипа, на който е записан. В подкрена на тази възможност е фактът, че положението постепенно се влошава.

Префлешвай със същия БИОС, за да "опресниш" записа на ЕАРОМ-а.

<div align="right">Originally posted by dedis*-*19/01/2005*:* 11:13:07</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

dedis е напълно прав. Обаче някои БГ фирми имат лошия адет да не признават гаранция на дъното при re-flash на BIOS. Затова не го предложих като вариант. Преди да флашнете БИОС-а, най добре им пиши на съпорта на фирмата да ти дадат разрешение - ако дадат такова..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Купувам работещо дъно за лаптоп ...
    От karazaz във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 30-01-11, 13:38
  2. Купувам работещо дъно Socket 370 (за Celeron)
    От cgeorgiev във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 25-08-10, 11:52
  3. Отговори: 4
    Последно: 25-04-10, 12:55
  4. Полу работещо дъно?!
    От glowndark във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 16-11-09, 18:38
  5. NTFS: Data recovery - работещо решение?
    От emos във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 01-11-05, 10:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе