положението е малко странно и доста деликатно, но ще се опитам да го изясня колкото се може по-добре. Преди 3 месеца си взех чисто нов компютър:
CPU: AMD Athlon 2000+
MB: QDI KuDoz 7x/600
Chipset: VIA VT8377
256 DDR RAM VDATA
VC: GeForce 4 MX 440 64MB
HDD:ExcelStore 40 GB
Сега идва интересната част-когато го купих си работеше. Вярно,че го пробвах само 2 пъти за по 2-3 часа, но за повече нямаше време. Идеята ми беше да си купя що-годе приличен компютър от България, защото в Германия са много скъпи(в момента съм в Германия). ОБАЧЕ: когато го донесох тук-неприятна изненада- всичко си се обажда, зарежда си , само че на монитора няма никой. След кратка операция по подмяна на чарковете от една друга машина(основно заподозрени бяха видеокартата и монитора), се оказа, че е RAM-та. Изпратих я (1 платка беше) подмениха я, пратиха ми я нашите обратно, сложих я и компютърът си тръгна - всичко наред. Е да, ама НЕ! След около 3 седмици започна да прави същия номер като го пусна първия път. Изключа, включа още веднъж-ок. Обаче след като дойдох пак тук след Коледната ваканция, не 1 от 2 пъти ,ами 1 от 40 не искаше да тръгва. След станалата вече рутинна операция по смяна местата на РАМ-та, тръгваше (евентуално). Допреди 2 дни когато положението стана нетърпимо. Отново сменихме РАМ-та, но този път и с другите не стана(пробвахме 2 различни платки от по 256 МБ едната от които маркова). В редките случай когато тръгне сега (в 1 от 200 ) не бива по никакъв начин да рестартирам ,защото пак се получава същата работа-компютърът чегърка, а на монитора няма нищо(даже минава в stand-by режим). Ако НЯКОЙ може по някакъв начин да помогне, моля , нека го направи. Аз лично досега дори не бях чувал за такъв случай.
P.S.Още нещо, което бях забравил. Тръгва единствено и само ако съм оставил кутията легнала на пода.
Благодаря предварително!