-
Компютърът ми увисва
Благодаря за отговорите и указанията. Ще изпълня всичко.
На първо време мисля да ъпдейтна BIOS - само дето никога не съм го правила, но не вярвам да е сложна задача. Ще почета малко и ако има неясноти, ще питам.
Ако проблемът продължава, ще забраня " всички опции за които пише:bios cashable, абе навсякъде където пише cashable!!!" и ще внимавам!
Предполагам, че ще ми отнеме малко време и ако компютърът ми проработи, ще пиша какво съм направила и с какви резултати. [:)]
-
Компютърът ми увисва
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">......
На първо време мисля да ъпдейтна BIOS - само дето никога не съм го правила, но не вярвам да е сложна задача. Ще почета малко и ако има неясноти, ще питам......
<div align="right">Originally posted by Jenny*-*31/01/2005*:* 21:33:07</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
задачата е елементарна, лошото е че е "еднопосочна" . Най-добре повикай някой френд с опит. Указанията които мога да дам са:
1. BIOS файла да се тегли в *.zip формат, или ако е *.bin - да се изтегли поне 2 пъти и да се сравнят файловете побитово.
2. Моето мнение е да се флашва от харддиск, не от флопи диск
3. Флаша да се извърши в "чист" DOS (Safe Mode Command Prompt Only) - т.е. без заредени Himem.sys и други драйвери - най добре да се бутне от дискета на която няма autoexec.bat и config.sys
4. Преди да се флашне - да се запази оригиналния биос
5. Да се използва flash utility посочено/а от производителя на дъното
6. Преди да се флашва да се провери отново, това ли е точния биос за точното дъно, както и за версията/ревизията на дъното
ето тук всичко е синтезирано(упътването е на MSI, но е подробно):
http://free.techno-link.com/smarty/flash_the_BIOS.doc
[:D]Не е задължително, но преди флаша да се запали една свещичка [:D]
-
Компютърът ми увисва
Благодаря за указанията за флашването. Ще ги имам предвид.
По законите на Мърфи обаче, откакто написах този пост, компютърът ми се уплаши и не е проявявал характер [:)]
Може и да се дължи на деинсталацията на Zonealarm.
Ще го наблюдавам още известно време, че Zaphod B ме изплаши с тази свещичка [:)]