Относно изборът на добро захранване има доста теми, но все пак става въпрос за сравнително скъпи устройства и не на всеки са му във възможностите, пък и не всички потребители използват компютрите си при екстремни условия. Именно за такива случаи, когато все пак някой реши да прежали повече от 10-20 USD, но все пак сума от 50 USD и нагоре не във възможностите му се интересувам дали няма друга алтернатива. Във тая връзка съм се спрял на две захранвания със сравнително приемлива цена, но не съм сигурен дали заслужават цената си. Тъй като не съм във час със възможностите бих се радвал ако има по-компетентни, които да споделят мнението си. Та моделите за които се интересувам са следните:
1. CODEGEN ATX PSU 500 W for P4 TUV -> около 37 USD крайна цена
2. JNC ATX PSU 500W JAR RealPower 2Fan -> около 43 USD крайна цена
За прибизително същите пари могат да се вземат например 300W Thermaltake RealPower Silent W003RЕ или 300W Fortron RealPower или други модели, които евентуално бихте ми препоръчали.
И сега да дойдем на въпросите, които представляват интерес за мен:
- Дали на някой му е попадало такова устройство и дали това под кутията си струва парите?
- Ако се съпоставят с посочените 300 ватови захранвания, кое от тях би трябвало да предпочета и в какви случаи?
- За същата цена какво друго бихте ми предложили, като се има в пред вид, че става въпрос за, нови устройства, налични на нашия пазар?
10Х!