Съвсем наскоро си взех тази записвачка (LG GSA-4120B) и когато се опитах да запиша DVD-R на 8-ма скорост просто неможах в полето write speed имаше само 4Х опция записващата програма която използвах беше NERO 6.6.0.1, а DVD-то TRAXDATA DVD-R 8x. След което смених firmware на записвачката който беше версия 102. от сайта на LG свалих версий 104 и 111. След обновяването нямаше разлика отново неможах да запиша DVD-R 8x смених версията на Nero с 6.6.0.5 пак същото опитах и с 6.3.10 и с Easy CD/DVD Creator 6 съответно промяна нямаше. Накрая купих други DVD RiDATA DVD-R 8x ,но ефект нямаше. В спецификацията на модела дават 12х DVD+R ; 8x DVD-R. Ще съм много благодарен ако някой ми каже имали разумно обяснение или просто трябва да върна записвачката като дефектна ?
И аз имах същият проблем, интересното е че на друг комп си работеше супер вкл и с траксдата, сложих му фирмуер 115 и неро 6,6 и сега разпознава всички дискове които пробвах на означените върху тях скорости.
Ами в крайна сметка се оказа, че пише 8х но не всички. Ози ден ми попадна един ePerformance DVD-R 8x и като го сложих в писчката ми отври 8х опцията. Вероятно е някъв медиа оптимайзър... бяха купени 4 писачки 3-те са ХР със СП2 и правят същото нещо, а 4-тата е на Линукс и пише 8Х без никакъв проблем. Почвам да се чудя дали не е от СП2... но засега не ми се сменя Уиндус за да разбера....
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">OK ама в мост има два модела единият с 1 а др. с 2 В на различни цени?
<div align="right">Originally posted by x15*-*22/02/2005*:* 14:29:16</div id="right">