Инфо за европейски компании...
Колеги, дайте европейски фирми, производителки на компютърно и офис оборудване. Освен Siemens и Philips. Става въпрос за търгове за доставка на такава техника по програма Фар с условието, че оборудването трябва да е с евопрейсски произход (ЕС).
Благодаря предварително.
european origin не е означава, че фирмата трябва да е европейска, а че трябва да е произведено в европа. в случая се гони евро-1 или има нормативни ограничения относно седалището на фирмата?
Колега, дай повече инфо. Различните производители имат различни продукти, които имат евро сертификат. Всеки има по нещичко, така че - ориентирай ни.
Иначе трябва да ти отговоря: ВСИЧКИ. [:D]
Кажи какво точно ще трябва да се оферира.
Добавено:
@FearMe - Търси се европейски произход на самата техника. Т.е. продуктите, които се доставят да са произведени в Европа, или поне да имат такъв сертификат [;)]. Седалището е без значение.
дид, точно това целях да се уточни.
garu, специфицирай за каква техника говорим и ще измислим нещо
На включилите се - благодарско. Става въпрос доколкото и на мен ми бе обяснено да е произведено от европейска фирма. Затова и написах "Освен Siemens и Philips". Имах в предвид да ми предожите и други, щото аз се не сещам. А техниката - компютри, принтери, тел. и факс, копири и друга офис техника.
С други думи - "Европа-та" дава пара, ама да я похарчиме при нея...
басирам се, че и европейските представителства на dell, acer и т.н. ще могат да ти издадат евро-1.
ти по-добре си харесай нещо по цена и спецификации и отправи официално запитване относно евро-1 и ще видиш, че ще стане работата. за техниката е много лесно да издадеш евро-1, повярвай ми. и не говоря за машинации и манипулации, а просто поради спецификата на продукта.
Мисля, че не се разбираме. Не съм в час относно евро-1, нито пък ми е зададено като условие. Както написах по-горе трябва да е европейска фирма.
А в близките дни ще получа по-точни данни.
Малко разяснение.
1. Не е необходимо да е <u>европейска фирма</u>. По програма Phare се изисква прозхода на продукта да е от страна членка на ЕС или бенефициент по програма Phare.
2. Евро 1 сертификата не върши работа.
Както каза FearMe, много фирми могат да предложат. За компютри съм сигурен и за IBM и Acer освен за Fujitsu-Siemens. За копири - някои от машините на Toshiba, но не всички модели. Принтери - OKI имаха преди време.
Въпроса е, че не може тук да ти се даде еднозначен отговор.
дид, какво имаш предвид, като казваш, че евро-1 не върши работа? това е именно сертификат за произход от евросъюза. ако фирмата не може или не иска по определени причини да го издаде, се издава certificate of origin, където се упоменава произхода от страна-членка на ЕС и който върши същата работа за пред митниците, а именно - използването на данъчни преференции. една от причините да се иска и продукт от "европейска" фирма е именно липсата на мито, докато us или far east (като други смислени алтернативи) са с общата ставка ( 20% ако не ме лъже паметта ) за техниката
@FearMe - Не съм 100% сигурен в причината(и естествено не мога да споря), но знам, че вече с Евро 1 не става пред комисията. Изисква се точно и конкретно Sertificate of Origin. А мито за IT техника не се заплаща, независимо от произхода.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Малко разяснение.
1. Не е необходимо да е европейска фирма. По програма Phare се изисква прозхода на продукта да е от страна членка на ЕС или бенефициент по програма Phare.
2. Евро 1 сертификата не върши работа.
Както каза FearMe, много фирми могат да предложат. За компютри съм сигурен и за IBM и Acer освен за Fujitsu-Siemens. За копири - някои от машините на Toshiba, но не всички модели. Принтери - OKI имаха преди време.
Въпроса е, че не може тук да ти се даде еднозначен отговор.
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
М'дааа, стана си интересна тема. Дотук мисля, че ДИД ме е разбрал най-добре и е най-точен. Още веднъж благодаря за репликите. И не спирайте - в спора се ражда истината.<pre id='pre'><font size=2></font></pre id='pre'>
Oliveti, ако все още са живи
Kyocera Mita имат европейски филиал