-
Voodoo 2
Наскоро си купих PC с Voodoo 2. (Dell с Ati видео на дъното но ми добавиха 3dfx Voodoo 2).
Въпроса ми е как се включват тези ускорители, защото ако включа монитора направо в Voodoo-to
нищо не излиза, монитора работи само като го включа в видеото което е на дъното. Преди малко забелязах, че в кашона са ми дали и някъкъв кабел, предположих че той се включва на изхода на видеокартата (на дъното) а другия край се включва в във входа на Voodoo-to(то има вход и изход)... Така стана но проблема ми сега е че образа на монитора ми е с някаква дразнеща сянка. Някой може ли да ми помогне или да ми обясни защо се получава така, досега не съм се занимавал с Voodoo...
Видеокартата на дъното ми е настроена на резолюция 1024x768/85Hz
Благодаря на всички...
-
Voodoo 2
Получава се така защоти не си взе свестно видео.
ATI+Voodoo Кофти комбинация.
Един вариант - опитай да пуснеш VGA Pallette Snoop от биос-а
(махни го ако няма промяна)
-
Voodoo 2
Обикновенно има един кабел който се включва от Voodoo-то към другата карта (незнам но по онова време бяха PCI ) ,а монитора е на втората т.е. PCI като Вудуто е само 3D a другата се грижи за 2D приложенията.
Кабелът е като на монитора само че е женски и мъжки , а не едностранен.
И един въпрос :
Щом картата на дъното предлага 1024X768/85 е по-добра от Woodoo2 , закакво ти е горе споменатата?
-
Voodoo 2
Пусни по един тест със и без Vоodoo 2 и ще прецениш дали изобщо да позваш 3D ускорител. Може просто да са искали да я продадат... А ако държиш да го позваш, потърси читави драйвери за Vоodoo 2. Когато беше актуален този ускорител аз съм брал много ядове заради драйвери. Ако не намериш нищо, обади се с РМ, имам някъде из архивите си различни версии, които работят добре.