Помагайте с съвет за три видеокарти RADEON 9800SE, 128MB TV Out, Sapphire - греят като печки. купих ги преди 4 месеца. Още като ги взех имах проблеми. Оказа се, че дъната които имам (асус 266m) са 4х и видеокартите (8х) греят работят до 10 мин на натоварено (с некоя игра) и забиват. Взех по принуда и нови дъна Gigabyte 7N400S-L, NFORCE2, DualDDR400, Lan, AGP 8X, SB5.1, ATA133, SerialATA, USB2,0 и нещата се оправиха. Но докато не почна да става по топло времето. Направи ми впечатление, че са много топли видеокартите (не може да си държиш пръста на радиатора повече от 10сек), но като си тръгнаха системите нормално реших, че това си е в реда на нещата. Сега при работа около 1 час на натоварено забиват. Предполагам е от прегряване на чипсета (той е с вентилатор). На един от комп. сложих допълнителен вентилатор на кутията не помага. Захранванията са 400вата процесори 1.5 атлони, памет 512ддр на два са по два модула(работят двуканално), а на единия е един модул (разменял съм ги няма ефект). Температурата в кутията е около 40-45, а на процесора 65 при натоварване а 62 при нормална работа. Също има и друго интересно нещо, в единия от комп. процесора е 2.5 семпрон и залман охладител при него температурата е същата (почти), но той не забива като другите два ((
Дайте съвет от какво може да е, от процесорите или от видеокартите нормално ли е видеокарта която не е издувана и е с вентилатор да грее толкова много. Какво да правя че да позная от къде е проблема.