марките HDD та на пазара сега ...
Здравейте ...
иска ми се да дадете мнение и да споделите малко от опита си с марките HDD та на пазара сега ... искам да си купя хард и ми се иска да е 80 ГБ seagate ама проклетиите недни с 8 МБ кеш са само SATA а дъното ми не го поддържа. Дайте мнение и ако може и за фирмите от който купувате защото за въпросните seagate забелязвам прекрасни разлики в гаранцийте от 12 до 60 месеца.
Има и АТА с 8МБ кеш. В момента са 103долара крайна цена.
Гледам ги в ДЖАР, а и на други места.
Грешка, сега видях, че искаш 80ГБ. Наистина няма АТА с 8МБ.
Има май Самсунг.
Правилно обаче търсиш seagate другите марки отстъпват по надежност.Дали пък да не помислиш за ъпгрейд.От всички повреди по хардуера тази на харда е най травмираща и затова помисли при покупката на харда.От друга страна размера на кеша е много важен за продължителността на живот на харда.Дори в уиндоса при включване в режим на работа без кеша излиза предупреждение за скъсяване времето на живот на диска.Maxtor има до 200гб с 8мб кеш и със стандартен кабел
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Има и АТА с 8МБ кеш. В момента са 103долара крайна цена.
Има май Самсунг.
<div align="right">Originally posted by dedis*-*14/04/2005*:* 12:11:28</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
защо държиш да е то4но 80ГБ ?!?
off
какви са тези косми4ески цени .
п.п....120GB ATA100 -------90$
WESTERN DIGITAL WD800JBRTL Caviar Special Edition Internal 80GB Hard Drive
значи дъното ми е на малко повече от 6 мсеца по това че някои каза за ъпграде ... а иначе гледам seagate защото досега съм работил с тях и с maxtor разликата е зашеметяваща по отношение на стабилност и прецакваемост ... иначе нямам нищо против Western Digital просто не съм работил с тях и нямам опит знам им репутацията от миналото но не знам дали и в момента е на същото ниво ..
а по отношение на рамера 80 гб ме устроиват напълно ... а и са ми по джоба :)
и кажете по ваши впечатления надеждна софийска фирма от която мога да пазарувам ... споменавам отново фрапиращите разлики в гранционните срокове на компонентите ... а и да добавя от JAR computers нищо не купувам мамка им дебилска
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Има и АТА с 8МБ кеш. В момента са 103долара крайна цена.
Има май Самсунг.
<div align="right">Originally posted by dedis*-*14/04/2005*:* 12:11:28</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
защо държиш да е то4но 80ГБ ?!?
off
какви са тези косми4ески цени .
<div align="right">Originally posted by mxkolev*-*14/04/2005*:* 16:45:53</div id="right">
За 160ГБ Сийгеит АТА 8МВ - в Джар.
Имам в офиса 3 maxtor, 5400 rpm - 20G, на 4,5 години. И до момента нямат нито един бад сектор.
Вярно е, че новите компове са с сийгейт 80Г САТА. Причината да ги изберем беше зашеметяващата гаранция от 60 месеца.
Ако ти е толкова голям проблем кеша - вземи maxtor.
е ти хубаво ги имаш тия махтори ама аз вече като вида такъв и едвам се сдържам да не го засукам през некои джам ... няма значение вече се прежалих и ще дам още 10 $ отгоре за 120 seagate ама ще си знам че съм спокоен
Оше веднъж ти казвам seagate е най-надежден.Ако това е критерия единозначно seagate.WD maxtor отстъпват и то значително ,а славата им(лошата разбира се) е заслужена
Според мен и практиката кяото имам с компютри за надеждността на твърдите дискове трябва да се вземе в предвид и задпериферното устройство, не може да си местиш, буташ кутията да ресетваш постоянно от копчето да си разнасяш харда и да чакаш той да е надежден, кото процентно продадени счупене не знам кой води, но не съм съгласен че макстор са от най-фалшивите. На мен също ми замина един куантум е може и аз да бях виновен тогава с нещо но иам 2ма познати със 120Г сеагате на които им се счупиха по еднакъв начин в растояние на 2 седмици.
Лично според мен е е до бройка.
Повечето тук които са запознати с устройството на диска им е чсно как да го стопанисват, но има и много които не са и си мислят че въртене със 7200 оборота за мин си е нормална скорст все пак на алонсо ренот се върти с 19000
Малко да допълня ... стария ми хард беше seagate с се скапа ама това беше чак на седмата година и всичко това след какви ли не перипетии ... тоя преди него беше Quantum и ми се скапа електрониката на първата година ... хах оказа се че от тая серия всички бройки са батък ... в офиса при приятели и клиенти досега само Quantum u Maxtor са се скапвали я електроника я механика .. та 6.4 та 15 ски та 40 ски всякакви ... е ся само гаранцията от 60 месеца говори много ... хората знаят че това което предлагат е добро иначе няма кой да си тури главата в торбата за 5 години да дава гаранционен срок.
Имам два WD и двата са идеални само ,че заради токови неизправности на 2 пъти изгубих всичко купи си и хубав контакт дето да ти защитава компа.Сега искам да купя един 200 гигабайтов и се чудя да вземам пак WD или HITACHI?Дайте малко акъл.
Досега съм нямал проблеми с WD - тата единия 20 на 7200 с 2 мб кеш другия 120 нс 7200 с 8 мб кеш.Знам едно момче дето имапе 40 гб ама не знам къв точно на 5400 или на 7200 и му се счупи на втория месец дадоха му нов същия и няма никви проблеми.Кажете HITACHITO сигурно ли е?А забраих да кажа имам един Exelstor рециклираните на ИБМ май ако не се лъжа някой може да ме поправи ако е така, та с него също не съм имал проблеми на 4 годинки е.А WD тата първия е на около 4 а втория на 1.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> се чудя да вземам пак WD или HITACHI?
<div align="right">Originally posted by npu3paka*-*15/04/2005*:* 15:48:46</div id="right">
Ami probvai - az rabotya samo s WD i Seagate, sled kato imah gor4iv opit s IBM (sega Hitachi ili Excelstor), no sega Hitachi moje i da e vdignalo ka4estvoto,vupreki 4e ne vyarvam da sa premestili fabrikite [:)], Maxtor e bokluk i ne slu4aino e nai evtin
Хитачи закупи произвоството на хардове от IBM.