Опитай дисковете, които не ти ги разпознава, дали на друга писачка се разпознават. Ако там всико е наред, ще се потвърдят сведенията ми, които имам от NEC Великобритания, че:
"... с цел 100% гарантираност за качествени и съвместими записи нашите устройства правят тест на медията и ако тя не отговаря на критериите, ги отхвърлят".
Питането ми беше по повод NEC NR 7900A, държеше се горе-долу по същия начин.
А, да и:
"... тъй като функцията овърбърн не е сертифицирана, нашите устройства не я поддържат!"
И последно - с 3500 не можах да си рипна и 1 филм! Предполагам и с твоята ще е така, нали рипването на защитени дискове не е сертифицирано!
И аз си взех вчера същото устройство. Записах един е-Проформанс - никакви проблеми. Диска беше ДВД-Р. Иначе обикновени ЦД-та на тая фирма си ползвам от година някъде и досега един не ми се е скапал. Затова реших и за ДВД да ги ползвам. Аа, записха и едно ЦД ТДК - пак без проблеми.
Четат си се както трябва после.
С ЕксПи съм. Дъното има само един АТА100 канал и на него са ми и харда(мастър) и ДВД-то(слейв).
Преди това бях с Sony CD-RW CRX230E (Те това е съвпадение вече и като си сложих ДВД-то харда ми се включи на UDMA-0.
Ghost-нах си Уиндоуса с копие без никакви драйвери (само с СП2) и тръгна на UDMA-2 (ATA33). Оставих го така, 'щото не ми се заниваваше. - Май проблема е в това, че обърнах кабела и сега масър и слейв на кабела не съвпадат с тези на ДВДВ-то и харда. Така става като си взимам все смотани кутии.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">"... с цел 100% гарантираност за качествени и съвместими записи нашите устройства правят тест на медията и ако тя не отговаря на критериите, ги отхвърлят".
"... тъй като функцията овърбърн не е сертифицирана, нашите устройства не я поддържат!"</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
С тези двете съм съгласен, макар и моята да е ND-2500A. Oвърбърнa го тествах само за DVD дискове, на CD не съм пробвал. Обаче, не можах да схвана какъв е проблема с рипването. При мен поне не виждам такъв. Пробвах с DVD Decrypter 3.5.2.0, смъквам диска на харда, а след това го записвам с неро. Пусках го и направо от харда - върви си съвсем нормално.
Не твърдя , че съм експерт в рипването и записа на дискове, но ми се струва, че то (рипването) е на софтуерно ниво, т.е. от двд-то се иска да прочете записаната информация на диска и да я подаде към комютъра, където ще се обработи от съоветната програма която се използва в момента.
Не съм използвал пачнати фърмуери. В момента мисля че съм с 1.07.