Гледам сайта на една компютърна фирма, има два процесора еднакви, само че единият е с BOX - въпросът ми е може ли някои да ми обясни както, всъщност е BOX?
K7 2400+ Sempron 333 MHz, 256K - 63$
K7 2400+ Sempron 333 MHz, 256K, BOX - 78$
Гледам сайта на една компютърна фирма, има два процесора еднакви, само че единият е с BOX - въпросът ми е може ли някои да ми обясни както, всъщност е BOX?
K7 2400+ Sempron 333 MHz, 256K - 63$
K7 2400+ Sempron 333 MHz, 256K, BOX - 78$
По принцип този термин се използва за КИТ - процесор, радиатор, вентилатор и крепежни елементи.
Това значи, че ти гарантират съвместимост и качество срещу някаква по-голяма цена.
Аз не съм против и даже съм фен на BOX - вентилаторите са доста по-добри от нормалното.
Разбира се - въпрос на избор[]
Подкрепям мнението на Wise и ще допълня само, че в редица случаи попадаш на по-ниска цена. Качеството на вентилатора е много по-добро от това на всеки друг. Лошото е, че не се препоръчва да сваляш често процесора, но това малко хора го правят. Съвет от мен вземи си боксовия.
Това със свалянето на CPU-то няма никакво значение за BOX-а.
Купуваш си подходяща термопаста и немаш грижи![]()
Също важно нещо е, че BOX процесорите имат доста по-голяма гаранция.
36м за Бокс ( т.е процесор с вентилатор изчислен от производителя )
от 14 дни до 12м за Tray процесор - само едно голо процесорче без вентилатор - който така и так трябва да се купи.
Да не говоря че тия цени са ударни и дерат кожи - процесор траъ с отделен вентилатор ми излиза по-скъпо или поне еднакво от процесор бокс - които и аз предпочитам ( виж при @Крис " Sunny computers" - какви са цените )
Забравяте най съществената резлика м/у BOX и Tray! На БОХа задължително се плаща ддс-то.