-
Хюстан имам проблем
!!!ПОМОЩ!!!от 8-9 месеца насам машината ми забива [:(!]. СТРАННОТО, е че направих какво ли не (поне по мое осмотрение) и нищо; смених видео, вентилотор, рам, хард, софтуер, само дъното остана. Ама може ли от него да е?!? Забива странно-когато я включвам, обикновенно, после всичко си е ОК.
Като забива-студен рестарт зарежда, когато зареди и все едно нещо не се е случвало-нито проверява диска, нито има счупени файлове (за моя радост) - МИСТИКА!!!
Случва се да забие на Bios или преди да прочете харда, без натоварване, ей тъка.
Моля Ви дайте съвет кво да правя, къде да я нося ( или да наверя високо място и да я....)
А-а-а щях да забравя CPU Athlon 1700+; MB Gigabyten 7VTXE
-
Хюстан имам проблем
Пропуснах да отбележа, че харда доста грее. На пипане е топъл... е непари, но е притеснително за мен. Той е Maxtor
Знам, че цялата ми конфигурация смърди, ама тва е което мажах да си позволя...
-
Хюстан имам проблем
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">СТРАННОТО, е че направих какво ли не (поне по мое осмотрение) и нищо; смених видео, вентилотор, рам, хард, софтуер, само дъното остана. Ама може ли от него да е?!? </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Добре си се ориентирал!
Ако имап възможност пробвай и с друго захранване. Процесора поглеждал ли си го. Има ли паста и добре ли е сложен радиатора?
Въпреки че не е логично да забива още в началото а след известно време все пак го погледни. Огледай и дъното за надути кондензатори. Специално тези около процесора ги огледай добре. Подуват се лекичко отгоре и/или изтичат отдолу...
ЗА Хадра понеже пишеш че грее - максторите са така, малко по топлички са от другите. Имат в СМАРТ-а вграден мониторинг на температурата може да го видиш с АИДА(Everest) Hdd monitor... Ако нямаш допълнително охлаждане за диска или потока на въздуха в кутията не обдухва диска може д авдигне над 40-45С. Попринцип над 50 вече не е добре.
П.П. Тези компоненти който си сменял накуп ли си ги сменял или по отделно? Т.е. Сменил си всичко и си инсталнал ОС-а наново?
-
Хюстан имам проблем
Компонентите не съмги сменял накуп, но от тогава доста пъти съм преинсталирал. А за кондензаторите... май са съвсем леко надути (аз и друг път съм ги гледал, ма мислех че всичко е в норма.... Значи е твърде вероятно да е от тях!?! (=> Да погледна темата за надуки и протекли конеднзатори) А да може някой да ме упъти къде ги сменят (качествено) в софия?
Много благодаря за помоща, макарче "благодара" не става за пиене.
Ма ако някой ден имам честа ше наваксам!!! ;)
-
Хюстан имам проблем
Еми разбира се-сигурно е от кондензаторите-те ти правят смущения на РАМ-паметта и на процесора-поне аз нямам,но има смущения и леко по някой път насича-и блокира почти всеки ден.Submit Reply
И каква дънна платка ползваш?
Защото и аз смених видео и РАМ-и пак блокира.
Ако има смущения-то то е неизбежно ако не си смениш кондензаторите.-Можеш да отидеш на В СЕТКОМ-ПРОЦЕСОРИ И ДЪННИ ПЛАТКИ-НАДУТИ КОНДЕНЗАТОРИ ПО ДЪНОТО.
-
Хюстан имам проблем
само да кажа :
онзи ден ми докараха един компютър(забивал.., не зарежда Win).
everest home показа температура на харда(Maxtor DiamondPlus 8 /ATA133 40GB - от тънките) ~50C
монтирах един вентилатор под харда(както каза Samo/и не само той..) да го обдухва и проблема се реши...[:D]
малко офтопик - просто лятото дойде [:D]