Наклепах Проц на Слот 1 с термопаста.Влезе в проца пастата и наклепа едно чипче.Има ли опсност да даде накъсо и да прецака проца, въобще електропроводима ли е термопастата.Моля помогнетеее...
Наклепах Проц на Слот 1 с термопаста.Влезе в проца пастата и наклепа едно чипче.Има ли опсност да даде накъсо и да прецака проца, въобще електропроводима ли е термопастата.Моля помогнетеее...
Пастите са много различни! Има на чисто силиконова основа, които са непроводими, обаче има и такива на основа сребро и мед, които яко окъсяват! Сканирай етикета на опаковката с пастата и го качи тук, за да се види за какво иде реч.
Опс!Лошо, пастата е Титан и е на сребърна основа...малее плаче ми се
забърши го леко - и го пусни
най много да не тръгне - мисля че няма как да окъси
Пастите на Титан не са на сребърна основа - това е всичко друго, но не и сребро.
А за проблема ти - избърши внимателно със съх памучен парцал и после с такъв, но леко напоен в чист спирт, след което вземи мултимер и на обхват до 1к премери между съседни изводи дали има ниско съпротивление.
Уфх, грешно съм прочел - правилно каза човека след мен, не с парцалче а с четка, може и за зъби.
Без паника [:D] .Взимаш Спирт и мека четка за боядисване(чиста де).
Сипи спирт в някъв съд, накисни хууууубаво четката и измий процесота-да да точно така, правилно си разбрал.Миеш докато отстраниш гадната паста.Оставяш CPU-то да изсъхне и си готов.
Успех и не се шегувам[^] [8D]
Благодаря на всички, мисля че се справих разглобих му пластмасите на тоя проц и го избърсах хууубаво но със суха кърпа без спирт.Дали е достатъ4но или..?
Абе слагай смело чист спирт, няма да се скапе нищо. Без тоя изчистител все едно нищо не си направил.
Абе аз да попитам:
Сигурни ли сте, че спирта разтваря силиконова паста?
Скачаш до някой магазин по лев и си зимаш комплект четки за гримове - най голямата я ползваш за прах, а следващата е точно за чистене на финни работи(според мен четка за боядисване е доста група). Аз ползвам Medix, вместо спирт.
Просто вземи една суха четка за рисуване (от по-големите, дръжката им е около 30см.) и изчеткай процесора, без да го мокриш.