-
Захранване за рутер
Извинявам се предварително, ако темата не е за тук.
Донесоха ми рутер BELKIN от Щатите и без да погледна , че е на 110В го включих в мрежата. И както можеше да се очаква, гръмна захранването. След като го отворих, видях гръмнал кондензатор, керамичен. Други видими повреди не се виждат. Изходното напрежение е 5В 2А.
Та въпроса ми е, може ли да се оправи и може ли да се направи на 220В. Ако не, намират ли се тука такива захранвания и къде да търся.
Благодаря!
-
Re: Захранване за рутер
За оправяне може но не си струва.Вземи си импулсно от АТ(стар компютър) кутия,прекъсни изгорялото захранване,подай 5В и виж дали ще тръгне.Предполагам че е заминало само импулсното.
След това ако тръгне рутера дори от свободен конектор на захранването на пц-то можеш да вземеш 5в
.Успех
-
Захранването е отделно от рутера. Мисля даже, че когато го включих, не беше свързано с рутера. На захранването за компа нали има +5 и -5В ( не ми е много ясно това ), как да позная кои изводи ми трябват.
-
На куплунга за захранване на хард или cd има 4 проводника +5в(червен) 2бр.маса(черен) +12v(жълт)
На теб ти трябва червения и черния.
Обаче освен импулсното може да има повреда и в рутера затова в 1-вия пост ти писах да го включиш към импулсно от старо пц и едва тогава да го закачиш към действащото пц за да избегнеш нови проблеми.Въпреки както казах и по горе най-вероятно е само импулсното
-
Нямаше ли да стане проблем ако включа захранването без товар. Май бях чувал такова нещо. Слад малко тичам да пазара да си потърся жак за рутера
-
Няма такова нещо.Може да не тргне но не и други проблеми.А тук устройството ти е товар.Но това касае АТ захранванията.За АТХ е друго.Затова ти казах старо захранване да не се мъчиш и чудиш
-
Благодаря! Тичам за жак и ще докладвам като стане.
-
Работата май се оказва доста по-дебела. Включих го, ама лампата за включено не свети. И не знам оттук на татък какво да правя. За нов е ясно - трябват пари. Този дали може да се оправи? Дайте идея, или къде да го нося. Рутера е БЕЛКИН. Има фирма която е дистрибутор, ама дали имат сервиз, ще питам в понеделник. Ако някой има идея, да споделя.
-
Виж да не си сгрешил местата на кабелите на жака.Ще провериш по старото захранване
-
Да му се невиди:( Прав излезе, обърнал съм + и -. Поправих се, ама пак нищо. Успял ли съм да го доуморя тоя рутер? Днес не остана време да звънна на дистрибутора да питам за сервиз.Ей като не върви, не върви. А така му се зарадвах. Дали все пак може да се направи нещо да живне?
-
Закачи го на оргиналния куплунг.
Мисля* че въпреки твоите усилия има живот в него :grin:
Малко трудно се прецаква с обратно напрежение
Можеш ли да мериш с цифров уред
-
Имам цифров уред и мога да меря ( поне така си мисля) напрежения. за ток, трябва да ме се обясни. Направих преходник за захранване от компютър и с него пробвах. Из платката тук таме има напрежения. Но не знам къде да меря и колко трябва да показва. Ако искаш, мода да направя снимки на платката и да ги прикача.
-
Направи снимки и ще видим